arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Blog » Mariska van der Velde » Column 1: Op bezoek bij de Floriade 2012

Column 1: Op bezoek bij de Floriade 2012

Aangekomen bij de juiste afslag bij Venlo wordt al snel duidelijk dat hier goed geïnvesteerd is. We staan er versteld van dat de weg naar de parkeerplaats volledig is geasfalteerd. Rotondes, verkeersborden, busbanen, noem maar op. We hopen maar dat dit gebied, straks na deze wereldtentoonstelling, goed benut zal worden. Erg goed verzorgt is het zeker. Toiletten op de parkeerplaats, voor dat je de shuttlebus in gaat naar het Floriade terrein, met een mannetje die de wc-bril achter je aan schoonveegt voordat de volgende het hokje kan betreden. De standaard portable cabins zijn stijlvol omtimmert voor een natural look.

Vanuit de shuttlebus zien we de Innovatoren overal bovenuit steken. Iedereen die in het afgelopen jaar de A73 over is geweest bij Venlo zal zich verbaast hebben over dit gebouw. Zó groot!
Aangekomen op het terrein is het een drukte van jewelste. We laten de toeristenshops links liggen want we zijn op zoek naar inspiratie en vernieuwing. Al snel vinden we een presentatie waarin een top 10 favoriete kamerplanten en snijbloemen gepresenteerd staan. Met de orchidee op nummer 1 en de roos op nummer 10. Niet echt verrassend. Jammer. We volgen ons pad naar een huisje waar je met grote transparante kunststof schuifpanelen kan kijken welke bomen er in verschillende leefomgevingen mooi zouden zijn.

Doordat de Rododendron tot vrij hoog leeg gesnoeid is ontstaat er een open effect. De betonnen design zittingen gecombineerd met de klassieke kleine boom zijn een goede mix.

Ontdekken is wat de bezoekers hier op de Floriade doen. Door middel van kinderspel tot de meest geavanceerde technologie met touch screens en simulators. Overal worden alle zintuigen geprikkeld door middel van geur, smaak, kleur, beweging en voelen. Indrukwekkende architectuur en hier en daar wat trendy ontworpen tuinen.

Eén van de trends uit de mode- en wonenwereld vind hier een plek in de tuin. Een fluorescerend accent, met strakke lijnen vormgegeven en een geurrijke touch door de bloemen keuze.

Met af en toe een “Huishoudbeurs-gevoel”, door de diversiteit aan investeerders en tuinders die zich presenteren ten opzichte van de nieuwsgierige bezoekers, druip ik af naar het centraal gelegen Villa Flora in de Green Engine Zone. Melvina waagt zich nog aan een zoektocht naar vernieuwende presentaties. In dit gebouw zal ik de masterclass van Li Edelkoort, de gerenommeerde trendwatcher, bijwonen. Het zal gaan over de woontrends voor 2014. (Daar meer over in een volgend blog) Hier kom ik er achter dat het Floriade terrein en gebied eromheen, straks als een Greenzone, een duurzaam bedrijventerrein zal fungeren. Geheel Cradle to Cradle. Geen verkeerde investering dus die hele Floriade!

Blijf investeren om je (product) goed te presenteren! Dit houdt de economie draaiende, jezelf scherp en de maatschappij enthousiast. Win vertrouwen, vertel je verhaal, laat zien wie je bent. Think positive!

Ieder persoon is uniek

Doe waar je goed in bent

Alleen dan blijf je gemotiveerd

en volgt succes vanzelf!

Mariska van der Velde

www.usancestyling.nl


Reageer

Lees ook:

Column 4: Oktober Woonmaand >
Column 3: Interieurstylist aan het werk (2) >
Column 2: Interieurstylist aan het werk (1) >

Terug naar overzicht >>