arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Blog » Marie-Gon Vos » Column 1: Het gemis van een eenheid in huis

Column 1: Het gemis van een eenheid in huis

In de loop der jaren zijn er spullen afzonderlijk aangeschaft, die op zichzelf wel een goede keuze kon zijn, maar samen met de andere items in huis flink storen. Een miskoop dus. Een interieur groeit in de loop der jaren soms allerlei richtingen op. Je woonwensen zijn misschien veranderd door gezinsuitbreiding. Of het samenwonen met een andere persoon vraagt om een andere stijl interieur.

Ook kom ik vaak tegen dat bij de aankoop van een meubel wordt geprobeerd om twee smaken in één meubelstuk verenigd te zien. Niet doen! Je kunt beter een mooie mix van stijlen in je interieur maken dan spullen kopen die je allebei net niet mooi vindt.

Hoe voorkom je dat je huis een samenraapsel van door de tijd heen verzamelde onderdelen wordt?

Vaak is kleur een verbindende factor. Heb je een rode bank en een blauwe stoel, dan kan dat in een interieur dominant zijn. Combineer je deze meubels met een hele zachte vergrijsde wandkleur, waarin ook rood en blauw zit gemengd, dan verbind je letterlijk deze meubels met elkaar. Veel beter dan de wanden wit houden, want dan worden rood en blauw harde kleuren.

Ook een frisse blik op de indeling van je woonkamer werkt goed! Vaak staan meubels, vooral kasten, op een rijtje naast elkaar. Stel jezelf eens een aantal vragen: heb ik al die kasten echt nodig in deze ruimte? Kunnen ze op een andere plek staan?

Een mooie winkelkast komt veel beter tot zijn recht als hij vrij staat, dus niet klem tussen twee andere kasten. Kasten op maat zijn vaak een mooie oplossing. Zorg ervoor dat zulke kasten helemaal tot aan het plafond doorlopen. Dit geeft een veel ruimtelijker effect, je hebt nog meer opbergruimte, en er ontstaan zo geen loze ruimtes: vaak ontluiken op kasten zomaar stillevens.

Het is sowieso erg leuk om eens met een professional door je huis te lopen. Dit levert een mooie verzameling verrassende en bruikbare tips op, en een stylist kan een woonplan ook echt concreet maken.

Marie-Gon


Reageer

Lees ook:

Column 2: Tips voor het kopen van een nieuwe bank >

Terug naar overzicht >>