arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Vintage » Binnenkijken bij Anne en Erik in Hemelum

Binnenkijken

bij Anne en Erik

Vintage en landelijk wonen

‘In de eerste plaats vielen we voor al het licht,’ vervolgt Anne. ‘De vorige eigenaren hadden hier duidelijk oog voor. Door de horizontale ramen creëerden ze een prachtig uitzicht.’ Daarnaast vonden Anne en Erik het contrast van de hedendaagse stijl van de uitbreiding met de traditionele stijl van het huis mooi.

‘Onze missie was een plek creëren waar we na een drukke werkweek konden ontspannen. Voor ons werk moesten we doordeweeks in Amsterdam zijn, maar elke vrijdag reden we naar Friesland met onze dochter Lenthe en brachten we het hele weekend ontspannen door in onze nieuwe (tweede) woning. Het terugkeren naar Amsterdam, iedere maandag, werd alleen steeds moeilijker,’ zegt Erik.

Toen in 2008 hun tweede dochter Liv werd geboren, besloten Erik en Anne om permanent in Friesland te gaan wonen. ‘We vonden nu we een gezinsleven hadden, het leven op het platteland beter.’ De zolder werd omgetoverd in een ruime slaapkamer voor hun twee dochters. Nieuwe isolatie, een nieuwe vloer en een badkamer door witte tegels op de muur te plaatsen.

Ook schilderden ze de betonnen vloer met een warme grijze kleur, die ook terugkomt in de slaapkamer. Ze bouwden een grote kledingkast langs de muur in de grote slaapkamer voor extra opslag, helemaal tot aan de vide. In de woonkamer legden ze een nieuwe eiken white wash vloer.


Reageer

Lees ook:

6x leuke ouderwetse items voor de moderne keuken >
Binnenkijken bij Linda en Dennis >
Sfeervolle woning met karakter >

Terug naar overzicht >>