arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Stijlvol » Binnenkijken bij Jet

Binnenkijken

bij Jet

Houten droomhuis vol kleur!

Dat is zeven jaar geleden. Inmiddels staat haar droomhuis op die droomplek. Een zwarte, houten woning, met witte, roedeverdeelde ramen, een witte veranda en uitzicht over de weilanden van Zuid-Holland. “Het is precies geworden zoals ik het had getekend.”

Licht atelier

“De woonkamer bestaat uit drie delen. Een smal deel aan de voorzijde, met ruimte voor een tafel waar ik vaak zit te werken. In het midden een breder deel met aan de ene kant een zithoek bij de openhaard en aan de andere kant een zithoek bij de tv en via een open doorgang kom je terecht in de woonkeuken, waar plek is voor een grote eettafel, een open keukenkast en een computer/huiswerkhoek.” Er is zo, door alle ramen rondom, een heerlijke lichte ruimte ontstaan. Het is mijn atelier, maar ook een perfecte plek om zondags te ontbijten, om feestjes te geven en een kamer waar de kinderen hun eigen tv-programma’s kijken. Want ook dat krijg je als ze ouder worden!”

Kleurrijke periode

Het interieur is eigenlijk niet onder een noemer te vatten. Het is gewoon heel erg Jet. “Ik wissel in ieder geval ieder seizoen van kleur. Nu is het heel erg kleurig. Met fuchsia gordijnen en knalroze lampenkappen, lekkere felle kussens en andere accessoires. Als ik in zo’n kleurige bui ben, dan schilder ik zo, kook ik zo, dek ik de tafel fleuriger en draag ik ook kleurrijke kleding. Als vanzelf werkt dat eigenlijk in alles door.” De basis houdt Jet basic. “De bank was niet te duur. Hoeft ook niet, want dan is het niet erg als ie na vijf jaar ingeruild wordt voor een nieuwe!”

Jet vertelt dat haar huis een paar jaar geleden veel stoerder was ingericht. “Ik liep de hele tijd op kaplaarzen, zonder lippenstift in stoere kleding. Op een gegeven moment dacht ik ‘Hallo, ik mag dan landelijk wonen en heb vier kerels in huis maar ik ben er ook nog’. Dat was een soort omslagpunt. Want met groter wordende jongens werd het huis steeds mannelijker. Ze drukken simpelweg enorm hun aanwezigheid op alles. Sindsdien is ons huis een stuk vrouwelijker geworden.”

Balans in huis

Er wordt regelmatig uitgebreid gekookt voor familie en vrienden in huize Schenk. En de oergezellige keuken leent zich daar perfect voor. En zou je hier een landelijke keuken verwachten, het is acht jaar geleden een strak exemplaar geworden. “Ik houd van balans: strak, landelijk en stoer. En ik houd niet van frutsels, dus de keuze voor deze moderne keuken was snel gemaakt.”


Reageer

Lees ook:

6x leuke ouderwetse items voor de moderne keuken >
6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Loes in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Claudia & Erik-Jan >
Binnenkijken bij Marie-Gon Vos >

Terug naar overzicht >>