arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Stijlvol » Binnenkijken bij Claudia & Erik-Jan

Binnenkijken bij Claudia & Erik-Jan

Ze hadden in 2008 zin in een ander huis en zetten hun woning in Eemnes te koop. “We wilden verstandig doen en eerst ons huis verkopen en daarna pas op zoek te gaan naar ons nieuwe droomhuis,” vertelt Claudia terwijl we aan de eettafel in de woonkeuken zitten die door z’n vele ramen baadt in het zonlicht. “Dat zoeken duurde maar en duurde maar. Twee jaar zijn we aan het bezichtigen geweest en we hadden al bijna een keer een huis midden in de bossen op de Veluwe gekocht en een nieuwbouwwoning.” De makelaar weerhield ze van het laatste. “Volgens hem kozen we voor nieuwbouw vanuit een praktisch oogpunt, maar lag ons hart bij iets ouds. En hij had gelijk. Want nog voordat dit huis op de markt kwam, tipte hij ons en nadat we een stap over de drempel hadden gezet, wisten we het: hier willen we wonen!”

Overal zon

Zonnehoek. Het is een naam die het huis eer aan doet. “We kwamen hier op een sombere winterdag en het was steenkoud. Het huis was klassiek ingericht. Niet helemaal onze smaak, maar het leek of de zon in elke ruimte scheen.” Het stel was verkocht, kocht de woning en ging aan de slag. “Boven was het hokkerig, daar hebben we wel wat muren afgebroken en deuren verplaatst. Beneden hebben we de muur tussen de speelkamer en de keuken weggehaald, zodat er een ruime woonkeuken ontstond. De keuken zelf hebben we opgeknapt. Het is een mdf exemplaar, niet onze stijl, maar eigenlijk prima. Ik heb de naadjes in de deuren, waardoor je ziet dat het geen echt hout is, dichtgemaakt met stopverf, er nieuwe handgrepen opgezet, de tegels op de achterwand gepleisterd en de keuken witgeverfd. Hij is hartstikke leuk geworden,” aldus Claudia.

Muziekkamer voor de piano

Vanuit de hal hebben de bewoners rechts toegang tot de woonkeuken, links tot de muziek-leeskamer en woonkamer. “In die ruimtes lag een mooie, eikenhouten vloer. Dubbel gerookt, geschaafd, getrommeld en gewhitewashed. Zo’n vloer wilden wij ook graag in de keuken, dat bleek nog een hele klus, maar het is na veel zoeken gelukt.” Wat voorheen de eetkamer was, is nu de muziekkamer. “Hier staat de piano waar Erik-Jan wel eens op speelt. En een loveseat; een heerlijke stoel om in alle rust zelf te lezen of onze zoon Philip voor te lezen,” vertelt Claudia terwijl ze ons voorgaat naar de woonkamer, waar de open haard gezellig brandt en, ook hier, het winterse zonlicht ruimschoots naar binnen schijnt via de originele glas-in-lood ramen.

Open haard in de keuken

“Veel zaken in dit huis waren door de vorige bewoners goed aangepakt. De keuken, de badkamer, deze woonkamer met open haard. Wellicht hadden we het zelf anders gedaan, maar het zou kapitaalvernietiging zijn als we alles eruit zouden halen. Ik maak zaken liever eigen door grapjes aan het interieur toe te voegen en ons huis zo nu en dan te veranderen met andere accessoires.” Een van die grapjes hangt boven de schouw: een oud gewei dat Claudia aan een kapstokje heeft opgehangen. Ze vertelt dat het gezin de meeste tijd in de keuken doorbrengt. “En daar willen we over niet al te lange tijd een open haard in laten maken. Ik denk dat we die ruimte dan helemaal niet meer uitkomen!”

Eigen ontworpen hoogslaper

Via een mooie bordestrap lopen we naar de eerste etage. Daar bevinden zich de ouderslaapkamer, de slaapkamer van Philip, de badkamer, een kleine logeerkamer en een geweldige kamer waar Erik-Jan eigenhandig een hoogslaper heeft gebouwd. Op de gehele bovenverdieping ligt een houten vloer die de bewoners behandeld hebben met een witte waslaag en vervolgens hebben afgelakt.

Oude inbouwkast vs. nieuwe commode

In de ouderslaapkamer zaten nog de originele inbouwkasten. Claudia zette er grappige, brocante handgreepjes op. De commode kocht ze bij Ikea. “Ik koop regelmatig antiek of brocante op internet. Maar zo’n nieuw kastje, dat soepel opent en sluit en niet tegen houtworm moet worden behandeld, is ook wel eens fijn. Bovendien heeft Erik-Jan minder behoefte aan brocante dan ik,” aldus een lachende Claudia.

Vondst van de kringloop

Ze vertelt dat wat haar betreft een leuk interieur niet duur hoeft te zijn. “Vergelijk op internet en kijk wat verder dan de eerste de beste winkel, is mijn advies. In mijn bedrijf Home to Impress help ik mensen met het stylen van hun huis als het in de verkoop gaat en geef ik interieuradviezen. Ook dan probeer ik oud en nieuw, duurdere en betaalbare items  met elkaar te combineren. Zelf struin ik regelmatig www.marktplaats.nl af en bij de kringloopwinkel heb ik al heel wat leuke vondsten weggehaald. Nog een tip? Zet niet her en der accessoires neer, maar groepeer verzamelingen. Zo komen dingen veel beter tot hun recht en voorkom je dat het onrustig wordt.”

Oergezellig straatje

Verhuizen is iets dat Claudia al haar hele leven doet, voorheen met haar ouders, nu met Erik-Jan. “Ik vind verhuizen ontzettend leuk. Nadenken hoe we een huis zullen verbouwen, het inrichten. Maar voor Philip is het natuurlijk fijn om op een plek te wonen waar hij vriendschappen op kan bouwen. En, niet geheel onbelangrijk, dit is een geweldig leuk straatje. Nooit gedacht dat ik ooit nog zou aanhaken bij een buurtfeest! Bovendien kunnen kinderen hier op straat spelen, dat brengt zo veel gezelligheid met zich mee. Ooit verhuizen sluit ik niet uit, maar voorlopig nog niet!” Meer weten over het bedrijf van Claudia? Kijk op www.hometoimpress.nl


Reageer

Lees ook:

6x leuke ouderwetse items voor de moderne keuken >
6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Jet >
Binnenkijken bij Loes in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Marie-Gon Vos >

Terug naar overzicht >>