Home > Binnenkijkers > Modern > Modern loft aan de Amsterdamse gracht

Binnenkijkenbij Wien en Huub

 
 

Een huis in Amsterdam, waar ze ook kunnen werken én met genoeg ruimte voor de kinderen Piet en Nikki en hun vriendjes. Dát was de droom van Wien Sillevissmit en Huub van Zwieten.

Ze gingen niet zomaar op zoek. Nee, ze pakten de plattegrond van Amsterdam en fietsen - kinderen achterop - door de stad om te ontdekken in welke buurt ze zich het meest thuis zouden voelen. Resultaat van deze avontuurlijke zoektocht: een modern loft in de Jordaan, dat aan al hun wensen voldoet.

Paspoort

Wie?

Wien Sillevissmit (45), Huub van Zwieten (45)

en hun kinderen Piet (11) en Nikki (7).

Woonstijl

Modern, licht, open en kleurrijk met enkele designklassiekers als eyecatchers.

Favoriete woonplek?

In de zomer het dakterras, in de winter de keuken, de centrale plek in huis.

Stylingtip?

'Je creëert extra ruimte door met hoogteverschillen in huis te werken'

En een flinke wensenlijst hadden ze. Behalve dat ze op de begane grond hun werkplek wilden hebben, moest het huis vooral comfortabel zijn. Huub: 'Wat ons betreft bestaat een comfortabel huis uit een grote open ruimte - dus een loft - met de keuken in het hart van de ruimte, hoge plafonds en voldoende daglicht. Daarnaast moet het een kleurrijke en vrolijke uitstraling hebben.' Wien vult aan: 'We wilden graag een 'urban' uitstraling voor ons interieur, en hebben freelance interieurstylist Wilma Custers ingeschakeld om te adviseren over kleurgebruik, materialen, vloeren, raambekleding en meubels. We zijn ontzettend blij met het resultaat!´

Vanuit de keuken loop je zo het enorme dakterras op. 'Het is een voorrecht om zo'n groot dakterras in het centrum van Amsterdam te hebben', vertelt Huub. 'We zijn er enorm blij mee! In de zomer brengen we hier veel tijd door en de kinderen hebben hier genoeg ruimte om veilig te spelen.

Vanuit de huiskamer op de eerste verdieping hebben we een geweldig uitzicht over de Bloemgracht. Voor de openslaande deuren kozen we voor een dieppaarse kleur. Hiervoor hadden we wel goedkeuring nodig van de Gemeente Amsterdam.

We hebben de ramen in onze keuken op de originele hoogte laten zitten. Ze zorgen voor een zee van licht in dit centrale gedeelte van de woonruimte. Voor het werkblad van de keuken hebben we bewust een donkere tint beton gekozen. Dat geeft een mooi contrast met de witte muren en het hout van de keuken.

We wilden een paar designstukken in ons huis, maar we houden ook van authentieke meubels en accessoires. Zo hebben we bijvoorbeeld een antiek kastje in de hal staan en hangt boven de openslaande deuren naar het dakterras een bel, die een vriend van ons uit Arizona heeft meegenomen.'

Het duurde 2,5 jaar voordat Wien en Huub alle vergunningen met de gemeente rond hadden, maar die tijd gebruikten ze om samen met Wilma Custers op zoek te gaan naar de juiste materialen, stijlen en kleuren. Wien: 'Samen met aannemer J.C. Nieuwenhuizen en architect Kees Doornenbal heeft zij ons echt geholpen om onze droom waar te maken!'

IHP Bloemgracht 004
 
 
 
IHP Bloemgracht 010
 
 
 
IHP Bloemgracht 009
 
 
 
IHP Bloemgracht 008
 
 
 
IHP Bloemgracht 007
 
 
 
IHP Bloemgracht 006
 
 
 
IHP Bloemgracht 005
 
 
 
IHP Bloemgracht 003
 
 
 
IHP Bloemgracht 002
 
 
 
IHP Bloemgracht 040
 
 
 
IHP Bloemgracht 036
 
 
 
IHP Bloemgracht 035
 
 
 
IHP Bloemgracht 028
 
 
 
IHP Bloemgracht 027
 
 
 
IHP Bloemgracht 026
 
 
 
IHP Bloemgracht 025
 
 
 
IHP Bloemgracht 024
 
 
 
IHP Bloemgracht 020
 
 
 
IHP Bloemgracht 019
 
 
 
IHP Bloemgracht 018
 
 
 
IHP Bloemgracht 017
 
 
 
IHP Bloemgracht 016
 
 
 
IHP Bloemgracht 014
 
 
 
IHP Bloemgracht 013
 
 
 
IHP Bloemgracht 012
 
 
 
Reageer