Home > Binnenkijkers > Landelijk > Denk groot & ga voor stoer

Binnenkijkenbij Pierre en Corine van Hooijdonk

 
 

Na jarenlang in het buitenland wonen, is dit hun eerste, echt eigen huis: de vrijstaande villa in Brabant die ze geheel naar eigen inzicht hebben laten ontwerpen en bouwen. Ex-voetballer Pierre van Hooijdonk en zijn familie voelen zich hier dan ook helemaal thuis.

Zijn vrouw Corine heeft heel wat uren en dagen besteed aan de binnen-en buitenkant van het huis en het resultaat mag er wezen: een oase van rust en ruimte met een stoere touch.

Corine: ‘Elke keer als we naar Noordwijk reden voor de trainingen van Pierre, kwamen we langs een prachtig huis met rieten dak en droomde ik ervan om ooit zelf in zo’n huis te kunnen wonen. Dus toen we ons, na jarenlang in het buitenland gewoond te hebben, gingen settelen in Brabant, had ik mijn droomhuis nog steeds voor ogen. We konden een mooi stuk grond kopen en Pierre’s manager raadde ons een aannemer aan, die bij de eerste afspraak een architect meenam. En wat denk je? Die architect slaat zijn portfolio open en het eerste huis dat ik zie, is dat bewuste huis in Noordwijk! Ik heb geen moment geaarzeld en het bureau van Ben van Egmond ons huis laten ontwerpen.

Voor een groot deel van het interieur heb ik me laten adviseren door interieurarchitect Erik Koijen uit Breda. Hij stelde het kleurenpalet samen: een mooie kleur bruin in verschillende schakeringen. Heel licht in de keuken, iets donkerder in de tussenruimte en op z’n donkerst in de tv-kamer. Dat zou ik zelf nooit gedurfd hebben, zeker niet op de stenen aan de buitenkant van ons huis, maar het resultaat is echt super!

Gelukkig zitten we samen heel snel op één lijn qua huis en interieur. We hebben al in zoveel huizen gewoond, dat we ondertussen precies weten wat we wel en niet willen en nodig hebben. Het enige is dat we ons nog steeds regelmatig vergissen in de meubels en accessoires die hier mooi staan. Vaak kopen we de dingen veel te klein. Dan komen we thuis met een lamp of beeld en dat valt het helemaal weg in de ruimte. Denk groot, dat hebben we hier echt geleerd. Liever een grote XL-vaas met een grote bos bloemen, dan een paar kleine frutsels her en der. En op tafel gewoon één grote houten schaal. Less is more, ja.

Ook hebben we meteen tegen elkaar gezegd: we willen niet in een showroom wonen. Er moet wel geleefd kunnen worden door ons en de kinderen. Onze dochter Fay houdt er enorm van om te creatief bezig te zijn, dan ligt de hele tafel vol met knutselspullen. Dat moet gewoon kunnen. Ons doel was om een huis te hebben waar je het altijd fijn thuiskomen is. En dat is gelukt!

Het is natuurlijk erg fijn om een aparte tv-kamer te hebben, waar de kinderen ook computerspelletjes kunnen spelen. Ik weet nog dat we een bank nodig hadden voor deze ruimte. Erik Koijen raadde ons een mega-grote hoekbankset aan: lekker ruim en perfect voor deze kamer. Ik zou zelf nooit zo’n grote bank durven te bestellen en toen ze hem kwamen leveren, moest ik ook even slikken! Maar Erik had gelijk: deze ruimte vraagt om zo’n bank en nu kunnen we hier altijd lekker zitten, ook met een groot gezelschap.'

 

CMN-WoonstijlEd3-Cover01
 
 
 
10staand
 
 
 
09staand
 
 
 
08staand
 
 
 
07staand
 
 
 
06liggend
 
 
 
05staand
 
 
 
04staand
 
 
 
02staand
 
 
 
19liggend
 
 
 
18staand
 
 
 
17staand
 
 
 
16liggend
 
 
 
15staand
 
 
 
14staand
 
 
 
13staand
 
 
 
12staand
 
 
 
11liggend
 
 
 
Reageer