Home > Binnenkijkers > Landelijk > Binnenkijken bij Jos en Jacqueline

Binnenkijkenbij Jos en Jacqueline

 
 

Zo’n vier jaar begon Jos Domburg op een prachtig stukje grond in het bosrijke Putten met de bouw van zijn eigen huis. In een periode van 1,5 jaar ontstond er uit het niets een prachtige woning waar landelijk en modern hand in hand gaan.
 

Zelf een huis bouwen, dat moet een hele klus geweest zijn?

“Klopt, maar ik heb wel wat klussen uitbesteed hoor zoals het schilder- en stucwerk”, begint Jos. “De muren, het loodgieterswerk, de elektra, de bestrating én de tuin dat heb ik allemaal zelf gedaan. Een mooie tijd. Ik wist heel goed wat ik wilde. Dat maakte het aan de ene kant eenvoudig maar soms ook lastig.”

Hoezo lastig?

“Ik had bijvoorbeeld in een boek ooit een prachtige symmetrische hal gezien met aan weerszijden een trap omhoog naar de eerste verdieping. Dat vond ik fantastisch en wilde ik persé! Het betekende wel dat we zowel beneden als boven een kamer moesten inleveren en het koste aanzienlijk meer tijd om te bouwen. Ach ja, het is heel mooi geworden, we hebben genoeg ruimte en genieten elke dag van onze geweldige entree! Mensen die voor het eerst bij ons komen, blijven altijd een tijdje in de hal staan, gevolgd door een aantal ooohs… en aaahs…

Hoe is de inrichting tot stand gekomen?

“Twee jaar geleden is mijn vriendin Jacqueline met haar dochter Isa bij ons ingetrokken. We combineerden onze spullen, kochten wat nieuwe meubels en er ontstond een mooie mix van landelijke meubels en accessoires.”
“Gelukkig zitten we op één lijn wat betreft de aankleding”, vult Jacqueline aan. “We houden van naturel tinten en gebruiken eigenlijk weinig kleur in huis. Ik zou wel graag een accentkleur willen toevoegen. Met kussens, bloemen en kaarsen kun je dat eenvoudig toepassen. Misschien dat we dit jaar wel een beetje kleur in huis gaan brengen!”

Wat mist er nog?

“De twee leren stoeltjes bij de kachel zou ik nog wel willen vervangen, maar dat komt nog wel een keer, vertelt Jacqueline. Ik vind het ook leuk om onverwachts tegen leuke stoeltjes aan te lopen en het dan te kopen. Het hoeft niet meteen nu. Op verjaardagen vragen we vaak cadeaus voor ons huis. Een mooie lamp of pot van Riverdale of Riviera Maison. Zo komt er elke keer wel weer iets moois bij.”

Wat is jullie favoriete plek in huis?

“De keuken…”, antwoorden Jacqueline en Jos in koor. “De open keuken is lekker ruim en het is fijn om contact te hebben met familie of vrienden wanneer we voor ze koken. We brengen er heel wat uurtjes samen door. En natuurlijk de hal, dat is wel ons pareltje in huis.”

Wat een grote tuin!

“Ja, de tuin is best groot maar gelukkig eenvoudig in het onderhoud,” lacht Jos. “Grasmaaien en de heg snoeien is mijn pakkie aan. Ik vind het geen vervelend werk. Al zit ik liever in onze buitensauna (www.dommelpool.nl) achterin de tuin. Daar kan ik het hele jaar van genieten. Even 100% ontspannen en na een plons in ons opgeblazen zwembad, voel ik me weer als herboren!”

Binnenkijken Woonstijl
 
 
 
120730_binnenkijken_0002
 
 
 
120730_binnenkijken_0045
 
 
 
120730_binnenkijken_0050
 
 
 
120730_binnenkijken_0057
 
 
 
120730_binnenkijken_0064 2
 
 
 
120730_binnenkijken_0025
 
 
 
120730_binnenkijken_0040
 
 
 
120730_binnenkijken_0003
 
 
 
120730_binnenkijken_0007
 
 
 
120730_binnenkijken_0015
 
 
 
120730_binnenkijken_0006
 
 
 
Reageer