Home > Binnenkijkers > Landelijk > Binnenkijken bij Johan & Angélique

Binnenkijkenbij Johan & Angélique

 
 

"Hier ga ik later wonen." Angélique zei het als klein meisje al toen ze met haar moeder door de straat reed. Inmiddels woont ze er vijftien jaar, samen met Johan. Binnen is het interieur één en al landelijk stoer en brocante.

Grote verbouwing

Het pand stamt uit 1928 en heeft een witte gevel, charmante luiken, een veranda, een Engelse kas, buxusstruiken en beukhagen. Binnen in is het huis flink verbouwd, alleen de buitenmuren zijn blijven staan. "Het huis was opgeknapt in een jaren zeventig stijl, met plastic schrootjes en schoon metselwerk. En in de voorkamer hebben we maar liefst zeven plafonds weggehaald. We hebben echt iedere steen in onze handen gehad", vertelt Angélique.

Eigen stijl

Na de verbouwing was het tijd voor de inrichting. Door het vele klussen waren de meubels uit het vorige huis beschadigd. Angélique was de meubels ook wel een beetje zat. Johan vond het een goed idee om helemaal opnieuw te beginnen qua interieur. Ze wilden een eigen stijl neer zetten met oude en nieuwe meubels. "Die hebben we natuurlijk niet in één keer gekocht. Je moet een tijdje in een huis wonen om te weten wat het nodig heeft. Zo’n nieuw interieur moet in de loop van de jaren groeien", zegt Angélique.

Naar brocante struinen

In de afgelopen jaren zijn Angélique en Johan enorme liefhebbers geworden van brocante en landelijke woonitems. "We zijn er zelfs minder voor gaan werken om voldoende tijd over te houden voor onze grootste hobby: naar brocante struinen."

Angélique 2
 
 
 
56
 
 
 
54
 
 
 
53
 
 
 
51
 
 
 
46
 
 
 
43
 
 
 
42
 
 
 
36
 
 
 
33
 
 
 
20
 
 
 
16
 
 
 
10
 
 
 
8
 
 
 
7
 
 
 
6
 
 
 
3
 
 
 
Reageer