Home > Binnenkijkers > Landelijk > Binnenkijken bij Amarens in Hierden

Binnenkijkenbij Amarens

 
 

Donzige vlokken dwalen naar beneden. Ze vormen een dikke deken op het gras, bedekken daken en bomen en lijken er een sport van te maken om op de dunste takjes te blijven liggen. Amarens Rijkmans kijkt naar buiten en geniet van het winterse schouwspel.

De karakteristieke woning van Amarens en Wytze Rijkmans, net buiten Hierden, staat deze dag middenin een idyllische kerstkaart. Omgeven door witbepoederde bomen. Het is een juweeltje, deze villa. Amarens glimlacht. “In 1996 fietsen we hier op een zonnige zondagmiddag eens langs. Het was niet meer dan een bosperceel met een uitgeleefd, onbewoond zomerhuisje. Wij zagen de zon achter de bomen verkleuren en zeiden tegen elkaar: dít is een mooi plekje.”

Droom van vroeger

De knoop werd doorgehakt en de Grote Verbouwing begon. De woonoppervlakte verdrievoudigde zo’n beetje. Dat is te zien in de keuken. “We wilden een echte leefkeuken. Het is zo ontzettend gezellig om in de keuken aan te tafel te zitten terwijl er iemand staat te koken”, zegt Amarens. En ze bekent dat ze echt een gezelschapsmens is. Laat maar komen die vrienden! De drie meter lange eettafel is er in elk geval op berekend. De veranda aan de tuinzijde werd in 2004 gerealiseerd. “Dat was een droom van vroeger. Ouders van mijn vriendinnetje hadden een huis met een veranda en een vide. Dat wilde ik later ook. Het is nu een heerlijke plaats om buiten te zitten. Er hangen mooie heaters, zodat we al snel  buiten kunnen zitten.”

Nu modern

Amarens houdt van gezelligheid. Dat is binnen te zien. De inrichting is weliswaar modern, maar gezellig. De open gashaard, met zijn altijd boeiende vlammenspel, is wit gestuukt. De haard is het middelpunt van de kamer. Daaromheen bepalen harmonieuze tinten de sfeer. Variërend van twee witte fauteuils tot een leverkleurig gestreepte wand. Vooral natureltinten. Een royale loungebank en een hoogpolig carpet laten zien waar het hier in huis om draait: ongedwongenheid en warmte.

Rust

Achter in de tuin staat een ruim buitenverblijf. Hier runt Amarens haar eigen evenementenbureau en kan ook Wytze rustig werken als hij thuis is. Want rust, dát is hier te vinden aan de Biesteweg  in Hierden. Het is een unieke locatie. In een bosrijke omgeving, dichtbij de bewoonde wereld en op korte afstand van het Veluwemeer en de stad Harderwijk. “Nu onze twee kinderen groter worden, verandert onze leefstijl”, legt Amarens uit. “We zijn minder aan huis gebonden en zouden daarom best wel in de stad willen wonen. Ons huis staat dan ook te koop. En toch, als je nu naar  buiten kijkt, zou je toch gaan twijfelen of je dit plekje wel wilt verlaten…”

biesteweg-1_6
 
 
 
biesteweg-1_12
 
 
 
biesteweg-1
 
 
 
biesteweg-1_16
 
 
 
Reageer