arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Landelijk » Binnenkijken bij Marlous en Herbert in Emst

Binnenkijken

bij Marlous en Herbert

Van de stad naar het platteland

Ze woonden in het verleden in de stad. Marlous en Herbert Derks, met drie kinderen, twee honden en twee katten. Ze hadden het niet slecht getroffen met een vrijstaand huis aan de rand van een woonwijk. “Maar onze droom was om buitenaf te wonen”, vertelt Marlous. “Toen ontdekten we hier in Emst een klein vrijstaand huisje, rijp voor de sloop, maar op een prachtige locatie. Het was precies wat we zochten. Aan een zandpad, omringd door weilanden, ver van de grote weg.”

Hollandse luchten

Emst ligt dichtbij Epe. De woning van Marlous en Herbert staat bovendien op zo’n twee kilometer afstand van de snelweg. Daarmee zijn steden als Apeldoorn, Zwolle en Deventer gemakkelijk bereikbaar. Dat was precies de mix van rust en bereikbaarheid die het ondernemersechtpaar zocht. Herbert geeft bedrijven advies, Marlous heeft een reisbureau. “Thuis vinden we rust na een drukke werkdag. Vanuit ons huis zien de we mooie Hollandse luchten. Hier op de veranda kan je genieten van de ondergaande zon. Die rust en ruimte, die stilte van de natuur is weldadig. Vandaar dat we twee jaar geleden een grote veranda aan ons huis gebouwd hebben. Je hebt hier weids uitzicht over de landen.”

Niet klassiek, wel landelijk

Nee, het buiten zitten beperkt zich niet tot zomerse dagen. Dankzij de overkapping gaan de terrasdeuren ook open op een regenachtige voor- of najaarsdag. Een buitenkachel, waarin de vlammen gretig om de houtblokken lekken, houdt de temperatuur op peil. “Heerlijk, na een lange dag werken een glaasje rosé drinken op de veranda. Je inhaleert hier het buitenleven!”

Dat buitenleven is ook in huis doorgedrongen. Hier geen strakke, moderne inrichting, maar een warme, landelijke woonstijl. Niet nostalgisch of puur klassiek. “Het is een nieuw huis, van 2002. Daar hebben we rekening mee gehouden. We wilden bijvoorbeeld geen ouderwetse granieten spoelbak of een ouderwets AGA-fornuis in de keuken. We wilden wel de sfeer van ‘country living’.”

Zand, aarde, roest

En dat is zichtbaar. De robuuste kalkzandstenen schouw, de royale leverkleurige leefbank, de hardhouten vloer in de kamer, de terracotta tegelvloer in de woonkeuken: ze brengen het landleven binnen. Het kleurenpalet wordt gedomineerd door warme kleuren, zoals zand, aarde, bruin en roestkleurige tinten. Een paar verweerde, antieke kasten versterken de sfeer. De royale woonkeuken is voorzien van een vanillekleurige keuken met oude boerenwitjes. “Het is een heerlijk leefhuis met veel ruimte, mede dankzij het souterrain. Maar nu de kinderen groter worden en steeds vaker uit huis zijn, is die ruimte minder van belang. Wat daarbij meespeelt: we hebben eigenlijk te weinig tijd om de tuin te onderhouden. Daarom staat ons huis te koop”, verklaart Marlous. “Wie wil genieten van de rust en ruimte op de Noordwest-Veluwe, moet zeker eens komen kijken!”


Reageer

Lees ook:

6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Babs & Wim >
Binnenkomen bij Johan & Angélique >
Binnenkomen bij Peter en Marjanne >
Denk groot & ga voor stoer >
Binnenkijken bij Suzanne in ’t Graveland >
Binnenkijken bij Trude en John in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Karen Glas in Edam >
Binnenkijken bij Esther en Patrick in Bussum >
Binnenkijken in een landelijke, stoere woning >
Binnenkijken in een boerenwoning in kerstsfeer >
Binnenkijken bij Simone en Dick >
Binnenkijken bij Jos en Jacqueline >
Binnenkijken bij Judith en Robert-Jan in Kampen >
Binnenkijken bij Hetty en Viktor in Apeldoorn >

Terug naar overzicht >>