arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Landelijk » Binnenkijken bij Hennie in Elspeet

Binnenkijken

bij Hennie

Wonen op de Veluwe

Een lange weg slingert door de bossen rond Elspeet, richting Ermelo. Juist voor de grens van Landgoed Staverden, met zijn imposante kasteel en idyllische boerderijtjes, ligt het huis van Hennie Both. Het is een huis met twee gezichten. Aan de voorzijde lijkt het een bescheiden landhuis. Maar wie de lange oprijlaan volgt naar achteren, komt tot een andere ontdekking. Dit is een luxe villa voor mensen die van het betere buitenleven houden. “Kijk”, wijst bewoner Hennie Both, “hier hebben we een zwembad aangelegd. Het is niet overdreven groot, maar dankzij de jetstreams kan je toch baantjes trekken. Daar is de paardenstal en hieromheen ligt 2 hectare land, inclusief een paardenbak.”

Paarsbloeiende heide

De woning van Both ligt wat hoger, waardoor een rijk en weids gevoel ontstaat. De weilanden om de woning worden omsloten door de bosrand. Aan de voorzijde van het huis, tegenover de Middenweg, begint de uitgestrekte heide. Hier beschijnt elke zomer een ochtendzon de paarsbloeiende heide. “Wij woonden in Amsterdam, maar kwamen hier vaak om paard te rijden. Daarom gingen we op zoek naar een vakantiehuisje hier in de buurt, maar het meeste vonden we niets. Toen zagen we dit huis te koop staan, met stallen en land erbij. We waren gelijk verkocht!”

Recht tegenover de woning van Both loopt de Veluwe Trail, een paar honderd kilometer ruiterpad. Voor Both een fantastische voorziening. Het is hier een kwestie van opstijgen en draven maar. Omdat het drukbezette tweetal vaak afwezig was, werden er in het bijgebouw twee appartementen voor au-pairs gerealiseerd.

Klassiek design

“Al zijn wij paardenmensen, we hebben een luxe en moderne woonstijl. Buiten is het landelijk, binnen strak”, zo typeert Both het interieur. “Ik houd van klassiek design.” Dat lijkt inderdaad een goede samenvatting waarbinnen zowel de houtenvloer en de openhaard passen als de rode kuipstoel en de strakke eettafel. Opvallend is de enorme ruimte die het huis biedt. Behalve een grote woonkamer is er op de begane grond een royale woonkeuken én een bibliotheek annex werkkamer.

De Middenweg 6 is een luxe oase in het bos. Verscholen in een schitterend natuurgebied en toch op slechts enkele minuten afstand van de bewoonde wereld. Paarden of geen paarden: wie wil hier niet wonen…?


Reageer

Lees ook:

6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Babs & Wim >
Binnenkomen bij Johan & Angélique >
Binnenkomen bij Peter en Marjanne >
Denk groot & ga voor stoer >
Binnenkijken bij Suzanne in ’t Graveland >
Binnenkijken bij Trude en John in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Karen Glas in Edam >
Binnenkijken bij Esther en Patrick in Bussum >
Binnenkijken in een landelijke, stoere woning >
Binnenkijken in een boerenwoning in kerstsfeer >
Binnenkijken bij Simone en Dick >
Binnenkijken bij Jos en Jacqueline >
Binnenkijken bij Judith en Robert-Jan in Kampen >
Binnenkijken bij Hetty en Viktor in Apeldoorn >

Terug naar overzicht >>