arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Binnenkijkers » Landelijk » Binnenkijken bij Gert en Gloria in ’t Harde

Binnenkijken

bij Gert en Gloria

Binnenkijken bij Gert en Gloria in ’t Harde

Eperweg 11 in ’t Harde, is het adres. Een authentiek Veluws zandpad er naast biedt toegang tot de woning. Ooit, in 1993, stopten Gert en Gloria hier met de auto; ze stonden tussen de toen kale takken van de herfstbomen en keken naar een verouderd boerderijtje. “We keken elkaar aan en zeiden: ‘Dit is het’”. Dat zegt heel wat, want het echtpaar had al menig huis bekeken. En Gloria voegt eraan toe: “Je ziet wat het na alle verbouwingen is geworden: eigentijds, maar nog steeds de ‘grand old lady’.”

Hout sprokkelen

Het huis, op loopafstand van de winkels en het station in ’t Harde, wordt omzoomd door bos. De tuin, met weelderige borders en prachtig gazon , loopt zomaar over in de natuur van landgoed ‘Zwaluwenburg’. Jarenlang ging Gert er met de kruiwagen op uit om hout te sprokkelen voor de kachel (met bakoven) die de kamer van de keuken scheidt.

“Hier in deze fauteuils praten we elkaar bij aan het einde van de dag. Dat is ons vaste ritueel. ’s Zomers zitten we vaak op de veranda met uitzicht over de tuin richting Eperweg. Heerlijk is dat hier die natuur om je heen. Pas keek ik midden op de dag uit het keukenraam en ineens stond ik oog in oog met een ree. Het dier stond nog geen honderd meter bij me vandaan!”

Tijdloos en gezellig

Heeft het huis van buiten de gezellige uitstraling van een boswoning, binnen is alle ruimte om te leven. De ruime living wordt alleen onderbroken door een markant eikenhouten gebint. Gert en Gloria richtten het interieur in met een mix van mooie spullen. “Ik houd van tijdloos, gezellig, warm bij binnenkomst”, zo typeert Gloria haar woonstijl. “De warme sfeer van de houten vloer, het gebint en de houtkachel hebben we gecombineerd met strakke meubelen. Maar met evenveel gemak richt je dit huis heel landelijk en nostalgisch in.”

Boslucht

Bijna elk voorwerp hier heeft een verhaal: de ingelijste doopjurk aan de wand, de sculptuur ‘Together Strong’ die Gert en Gloria elkaar gaven, de 43 jaar oude Gispen kast. Haar blik blijft rusten op een olieverfportret aan de wand. “Dat ben ik, toen ik 32 jaar was. Het is door Martin-Jan van Santen geschilderd op basis van een foto uit die tijd. En daar, die vier aquarellen van gezichten op de IJssel, heb ik aan Gert gegeven. Omdat hij zo van water houdt.”

Het hele huis ademt de rust van een bosrijke omgeving. Als Gloria ’s morgens wakker wordt, voelt ze door het dakraam de boslucht langs haar gezicht strijken terwijl de vogels er lustig op los fluiten. “We willen meer gaan reizen en daarom hebben we een appartement in Kampen gekocht. Maar het is een fantastisch plekje hier. Ideaal voor wie houdt van rust en natuur…!”


Reageer

Lees ook:

6x prachtige stickers voor in de kinderkamer >
Binnenkijken bij Babs & Wim >
Binnenkomen bij Johan & Angélique >
Binnenkomen bij Peter en Marjanne >
Denk groot & ga voor stoer >
Binnenkijken bij Suzanne in ’t Graveland >
Binnenkijken bij Trude en John in Apeldoorn >
Binnenkijken bij Karen Glas in Edam >
Binnenkijken bij Esther en Patrick in Bussum >
Binnenkijken in een landelijke, stoere woning >
Binnenkijken in een boerenwoning in kerstsfeer >
Binnenkijken bij Simone en Dick >
Binnenkijken bij Jos en Jacqueline >
Binnenkijken bij Judith en Robert-Jan in Kampen >
Binnenkijken bij Hetty en Viktor in Apeldoorn >

Terug naar overzicht >>