Home > Binnenkijkers > Brocante > Familiewoning boordevol brocante

Binnenkijkenbij Sven en Rächel

 
 

Op een rustige plek in Zeeuws-Vlaanderen staat het bijzondere huis van Sven en Rächel. Oorspronkelijk waren het twee aparte woningen.

Sven en Rächel woonden in het ene huis, Svens moeder in het andere. Toen Svens moeder besloot te verhuizen, hebben Sven en Rächel er - na een grondige renovatie - een ruim en licht familiehuis van gemaakt, boordevol brocante spullen.

Op de vloer in de hal liggen de originele tegels, inclusief de groene en zwarte randen. De deuren vond Sven op een Franse markt. Hij bracht ze terug in hun originele staat en plaatste er ruiten in met prachtige geëtste motieven. Het beeld van Mercurius, bovenop de trapleuning, vond Sven in Zuid-Frankrijk. Het houten bankje heeft nog dienst gedaan als opslagplaats voor aardappelen in een voormalige groentewinkel.

De renovatie duurde bijna drie jaar. De authentieke elementen van het jarentwintighuis zijn zo veel mogelijk bewaard gebleven. Sven en Rächel houden ervan oud en nieuw te combineren. Veel materialen, meubels en accessoires komen van rommelmarkten in Frankrijk en België. 'Maar we vinden het leuk om verschillende stijlen met elkaar te combineren,' vertelt Rächel. 'Zo hebben we in de keuken industriële lampen hangen en staan er designstoelen van Eames rond de eettafel.' Sven vult aan: 'Op een kastje in de woonkamer staat een barok beeld van een engel uit 1650 naast de designlamp Space Walker van Constantin Wortmann.'

Voor een rustieke sfeer heeft Sven in de serre al het pleistwerk van de muren verwijderd. 'De  originele stenen van het huis geven veel meer karakter en warmte aan deze ruimte. Alleen aan de onderkant van de muren heb ik wat pleisterwerk laten zitten. Dat vindt ik mooi voor het contrast.' Rächel: 'Hier in de sere brengen we heel veel tijd door, het is ons favoriete plek in huis. Lekker licht en we kunnen zo naar buiten lopen.'

IHP Benko . 12
 
 
 
IHP Benko . 20
 
 
 
Kopie van IHP Benko . 15
 
 
 
Kopie van IHP Benko . 08
 
 
 
Kopie van IHP Benko . 09
 
 
 
Kopie van IHP Benko . 01
 
 
 
Kopie van IHP Benko . 04
 
 
 
Kopie van IHP Benko . 05
 
 
 
IHP Benko . 29
 
 
 
IHP Benko . 30
 
 
 
IHP Benko . 31
 
 
 
IHP Benko . 32
 
 
 
IHP Benko . 25
 
 
 
IHP Benko . 26
 
 
 
IHP Benko . 27
 
 
 
IHP Benko . 18
 
 
 
IHP Benko . 21
 
 
 
IHP Benko . 24
 
 
 
IHP Benko . 10
 
 
 
IHP Benko . 13
 
 
 
Reageer