arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Zo voorkom je dat ongewilde insecten je tuin overnemen
Zo voorkom je dat ongewilde insecten je tuin overnemen

Zo voorkom je dat ongewilde insecten je tuin overnemen

Natuurlijk is een tuin vol leven prachtig in de zomer. Bloeiende bloem en planten die heerlijk geuren. Het geluid van zoemende bijen en de kleurenpracht van fladderende vlinders. Vogeltjes die vrolijk fluitend je tuin, terras of balkon als hun thuis beschouwen. Het geeft je dat echte zomergevoel. Maar er zijn ook spelbrekers. We zijn het er helemaal over eens dat elk dier en elke plant een functie heeft in de kringloop van het leven in je tuin. Maar onkruid is iets wat we liever niet zien in onze met zorg aangelegde bloemperkjes. Datzelfde geldt ook voor wespen en mieren. Niet bepaald de meest leuke beestjes die je om je heen wilt hebben als je lekker geniet van een zonnige dag. Mieren zien alles als voedsel. Het kleinste kruimeltje op tafel is voor het hele nest het signaal om er in een lange kolonne naar op zoek te gaan. Als mieren eenmaal op je voedsel hebben gezeten is het verstandig om het niet meer op te eten. Mieren poepen en plassen namelijk onder het lopen en mierenontlasting kan bij mensen zelfs voor voedselvergiftiging zorgen.

Daarbij komt dat mierenkolonies enorme gangenstelsels graven onder je tuin. Hierdoor is het mogelijk dat je terras of grasveld op den duur verzakt. Alle reden om de mierenpopulatie in je tuin, op je terras of je balkon onder controle te houden. Mieren bestrijden kan met allerlei middeltjes, van talkpoeder tot koperen muntjes en van citroensap tot heet water. Toch is het gebruik van mierenpoeder het meest effectief. Dit nemen de beestjes mee terug naar hun nest waardoor de hele kolonie uitsterft. Hieronder beschrijven we hoe je voorkomt dat ongewilde insecten je tuin overnemen.

Geef ze geen aanleiding

Mieren gaan voor de kleinste korreltjes voedsel. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je de boel goed opruimt en schoonmaakt. Dus de tafel afnemen met een sopje en het terras regelmatig dweilen met chloor zijn goede manieren om mieren te weren. 

Huis, tuin en keuken

Huis, tuin en keuken

Mieren bestrijden kan op verschillende manieren. Als je weet waar het mierennest zich bevindt kun je er kokend heet water ingieten. Dat is meestal afdoende. Probleem is dat een mierennest over een grotere oppervlakte is verspreid en je dus niet precies weet waar die begint en waar die eindigt. Ook het plaatsen van koperen 5 euromuntjes op de route van de mieren laat ze een andere kant opgaan. Mieren houden namelijk niet van koper. Probleem hier is dat ze dan misschien gewoon een omweggetje maken en alsnog in jouw territorium opduiken.


Reageer

Lees ook:

Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips! >
Wat kan ik doen om mijn energierekening deze winter laag te houden? >
Welk type dakbedekking is het beste voor een plat dak? >
Waarom is onderhoud aan het dak belangrijk >
Duurzaam het regenwater beheren >
Geeft jouw witgoedapparaat een storingscode aan? Dit kun je zelf doen >
Professionele slotenmaker inschakelen >
Dit zijn vijf onmisbare benodigdheden voor een doe-het-zelver >
Nieuwe meubels en woonaccessoires >
Waarom moet je je schoorsteen regelmatig laten vegen? >
Deze vloeren leg je gemakkelijk zelf >
Je eigen homegym bouwen: dit zijn de beste tips >
Moderne kerstversiering? Hier kun je aan denken: van kerstbomen van hout tot Scandinavische kerstdecoraties >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
Van welk materiaal worden kunst planten tegenwoordig gemaakt? >

Terug naar overzicht >>