arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Woning kopen rond Winschoten? Dit is onze top 3: (klus)woningen voor €325.000
Woning kopen rond Winschoten? Dit is onze top 3: (klus)woningen voor €325.000

Woning kopen rond Winschoten? Dit is onze top 3: (klus)woningen voor €325.000

Een huis kopen is natuurlijk een hele opgave. Ben je op zoek naar een woning rondom Winschoten en wil je het liefst een kluswoning? We helpen je graag een eindje op weg. We zijn in het huidige aanbod gedoken in deze omgeving en delen onze top drie van mooie woningen rondom Winschoten! Je kunt uitgaan van een budget van zo’n €325.000 – of €400.000 inclusief verbouwing. Klinkt goed? Lees gauw verder!

Waarom een kluswoning kopen?

Er zijn een heleboel woningen om uit te kiezen als je gaat kopen. Als je een beetje handig bent, is het een ideaal idee om een kluswoning te kopen. Zo ben je vaak namelijk goedkoper uit: de prijs per vierkante meter kan lager liggen bij bijvoorbeeld een oudere woning. Uiteraard heb je ook een bedrag nodig voor de verbouwing, maar dit kan in verhouding meestal lager liggen. Nog een voordeel? Je kunt een kluswoning helemaal naar eigen wens inrichten. Maak er jouw droomhuis van! Van herenhuis tot landelijk gelegen woning: hieronder vind je prachtige huizen rondom Winschoten, die om wat meer werk vragen.

Herenhuis in Winschoten

Aan de Blijhamsterstraat 37 in Winschoten is een statig vrijstaand herenhuis te vinden, in de zogenoemde Neorenaissancestijl. Er is veel leefruimte, met 275 m² woonoppervlakte en 492 m² perceel oppervlakte. Je komt binnen in een entree met glas in lood en authentieke tegels, om vervolgens door te lopen op een houten visgraatvloer. Details die waarschijnlijk allemaal behouden kunnen worden met knappe vloerisolatie!

Het gaat om een woning met vier slaapkamer: met bijvoorbeeld een groot gezin kun je hier heerlijk vertoeven. De woonkamer lijkt deels te zijn opgeknapt in de afgelopen periode, maar de beschrijving biedt helaas geen volledige duidelijkheid over de duurzaamheid van het huis. Het kan daarom zo zijn dat de woning in de toekomst nog verder moet worden opgeknapt. Waar je nog meer aan kunt denken bij deze kluswoning? Het aanpakken van de badkamer is toch wel een must: deze is aardig gedateerd en kan met een upgrade weer helemaal aan de moderne woonwensen voldoen.

De vraagprijs is €324.500 k.k. Samengevat gaat het om een woning met een enorm mooie entree, die hoogstwaarschijnlijk behouden kan worden. Met ongeveer nog €75.000 fictief budget over (zie kosten koper), lijkt dit een haalbaar project. Let er wel op dat je zelf moet bijspringen bij de douche en keuken, want de kozijnen kunnen wellicht nog flink aantikken. Gelukkig zijn dit zaken om vooraf rekening mee te houden bij een kluswoning.

Bekijk deze koopwoning op Funda.

Vrijstaande rentenierswoning rondom Winschoten

Aan de Hereweg 3 in Meeden, in de omgeving van Winschoten, is een fraaie vrijstaande rentenierswoning te vinden. Deze woning is perfect voor paardenliefhebbers: er is een buitenrijbak, royaal gelegen op de kavel. Ook zijn er stallen aanwezig. Deze woning kent 173 m² woonoppervlakte en 2059 m² perceel oppervlakte. Zo is er een grote oprijlaan, waar meerdere auto’s kunnen parkeren. Om de bereikbaarheid nog meer te vergroten: er is ook een bushalte voor de deur te vinden.

De staat van deze woning is relatief wat oud. Daarom kan het huis een goede opknapbeurt gebruiken! Dit is dan ook een ideale woning voor een handige klusser. Zo kunnen er nieuwe kozijnen worden geplaatst, ook in ruimtes als de badkamer. Het lijkt erop dat er nog enkelglas in deze woning te vinden is: om beter bij het huidige tijdsbeeld te passen, is een upgrade daarom wenselijk.

De vraagprijs is €295.000 k.k. Om binnen het budget van €400.000 te blijven, is het misschien zaak om keuzes te maken over wat er wel en niet kan worden aangepakt. Zo kan  er wellicht allereerst binnen worden verbouwd. Of begin juist buitenshuis, met het vernieuwen van de paardenfaciliteiten of de oprit. Om maar een voorbeeld te noemen: voor het aanleggen van een oprit van dit formaat ben je al gauw €15.000 kwijt. Met een slimme berekening kan er echter een goede inschatting worden gemaakt voor een goed plan van aanpak!

Bekijk deze woning op Funda.

Winkelpand in een gezellig dorp

Is het voor jou een droom om een winkel te beginnen? Wat een prachtig idee! In de omgeving Winschoten komen we aan de Luringstraat 10 in Onstwedde een fraai woon-/winkelpand tegen. De locatie? Het pand bevindt zich aan een doorgaande weg: zo is de winkel goed bereikbaar, met een centrale locatie in het dorp. Het gaat om 140 m² woonoppervlakte en 542 m² perceel oppervlakte: daarmee is er natuurlijk een heleboel mogelijk.

Wat hier nu zo mooi aan is? Je kunt in hetzelfde pand zowel wonen als werken, door een eigen winkel te beginnen. De bestemming van deze woning is gericht op detailhandel. In de woning zijn onder andere vier slaapkamers te vinden. Zoals te zien is op de foto’s, heeft hier een schoenenwinkel gezeten. Het is een idee om ook een schoenenwinkel te starten, of om juist aan een heel andere branche te denken. Er is natuurlijk een heleboel mogelijk.

De vraagprijs van het winkelpand: €325.000 k.k. Zo is er nog wat ruimte over voor het opknappen. De badkamer ziet er mooi uit en de slaapkamers lijken ook prima in orde. Het is wel een goed idee om de showroom in het winkelgedeelte aan te pakken: zo kan deze weer een mooi en modern jasje krijgen. Dit maakt het natuurlijk des te aantrekkelijk voor voorbijgangers om langs te komen in de nieuwe winkel!

Bekijk het winkelpand op Funda.

Huis kopen rond Winschoten: hoeveel hypotheek kun je krijgen?

Huis kopen rond Winschoten hoeveel hypotheek kun je krijgen

We hopen je te hebben geïnspireerd met het mooie woningaanbod rondom Winschoten. Of je nu je zinnen hebt gezet op een van deze woningen of een ander huis: het is natuurlijk belangrijk om te weten te komen hoeveel hypotheek je kunt krijgen, om je droomhuis te kunnen kopen. Een handige en simpele manier om dit te weten te komen, is door je hypotheek online te berekenen. Zo krijg je alvast een beetje een beeld van je maximum hypotheek, waarna je doorgaans een vrijblijvend gesprek kunt aanvragen.

Na dit vrijblijvende gesprek kun je vervolgens een hypotheekadviesgesprek aangaan. Dit is een betaald adviesgesprek dat is afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Een belangrijke tip: let erop dat je een onafhankelijk hypotheekadviseur inschakelt, zodat je het meeste uit jouw hypotheekadvies kunt halen.

NHG (Nationale Hypotheek Garantie)

De NHG-grens staat in 2021 op €325.000 of €344.500, als je de woning duurzaam gaat verbouwen. Ben je handig met het klussen en kun je goed onderhandelen? Dat is mooi meegenomen: zo kun je voor sommige van de bovenstaande woningen in aanmerking komen voor NHG. Dit biedt je onder andere de mogelijkheid om een goedkopere hypotheek af te sluiten en jezelf (beter) te verzekeren tegen inkomstenverliezen. 

Bonustip: verhuizen voor een lagere rente

We sluiten af met een bonustip! Zit je momenteel met een hoge hypotheekrente én oversluitboete, dan kan verhuizen een slimme optie zijn. Door te verhuizen krijg je de mogelijkheid om je dure hypotheek boetevrij af te lossen en een nieuwe hypotheek met lage rente af te sluiten. Dit kan resulteren in een flinke besparing in de maandelijkse lasten – zeker wanneer je je huis verkoopt met winst.


Reageer

Lees ook:

Vloerisolatie? Kies voor Fermacell vloerelementen! >
Ruimte besparen met een tv beugel in plaats van tv meubel >
Je huis sneller schoonmaken? Met deze 4 tips lukt het! >
6 tips om je huis met huisdieren hygiënisch te houden >
Dit zijn de voordelen van een houtkachel in je huis >
Gazon onderhouden: lees deze tips >
Zelf een steektrap inmeten >
Huizenjacht: ook buiten de Randstad een gevecht >
Hierom zijn een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar >
Je wasmachine aansluiten in vijf eenvoudige stappen >
Voordelen van een NEN2580 meting >
Planten stekken doe je met dit 4-stappen plan >
Bouwkundige keuring: wanneer is dit verstandig? >
Zo voorkom je dat ongewilde insecten je tuin overnemen >
Alles wat je moet weten over steektrappen >

Terug naar overzicht >>