arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Welke opties heb ik wanneer ik nieuwe ramen aanschaf
Welke opties heb ik wanneer ik nieuwe ramen aanschaf

Welke opties heb ik wanneer ik nieuwe ramen aanschaf

Nieuwe raamkozijnen kopen? Dit zijn de mogelijkheden

Wil je nieuwe raamkozijnen kopen? Het is zeker niet eenvoudig om nieuwe kozijnen uit te kiezen. Zo moet  je de precieze afmetingen van de ramen weten, je moet weten wat er in jouw woning mogelijk is en hoeveel je hierin wilt investeren. Ook moet je uitzoeken wat voor soort kozijnen je wenst. Er zijn namelijk vele soorten kozijnen, waaronder kunststof ramen, houten kozijnen en aluminium kozijnen. In dit artikel vertellen wij je meer over de verschillende soorten kozijnen, zodat je precies weet welke mogelijkheden er zijn als je nieuwe ramen koopt. Lees snel verder voor meer informatie.

Houten kozijnen

Kozijnen zijn van oudsher van hout en was altijd een zeer populaire optie. Echter is de populariteit hiervan ietwat afgenomen met de komst van kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. Echter kiezen mensen nog steeds veel voor houten kozijnen. Het is namelijk authentiek, sfeervol en hout gaat tevens lang mee. Het is eenvoudig naar wens te bewerken. Wel heeft hout een minder isolerende werking dan kunststof en moet hout iedere vijf jaar opnieuw gelakt worden. Daarbij is hout ook duurder dan kunststof.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen worden veel gekozen als men besluit om nieuwe kozijnen aan te schaffen. Aluminium kozijnen hebben een isolerende werking, zijn zowaar onderhoudsvrij en geven je interieur een moderne uitstraling. Ook zijn kozijnen van aluminium een stuk goedkoper dan houten kozijnen. Aluminium gaat echter minder lang mee dan zowel hout als kunststof.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden tegenwoordig het meest gekozen. Deze kozijnen zijn namelijk onderhoudsvrij, betaalbaar en hebben een hoge isolerende werking. Kunststof kozijnen hebben tevens een erg lange levensduur. Denk aan ongeveer 50 jaar. Een nadeel van kunststof kozijnen is dat deze lastiger bewerkbaar zijn. Daarom is het belangrijk dat de kleur van bijvoorbeeld jouw kunststof schuifdeur al de goede kleur is, omdat je hem niet kunt bewerken.

Diverse soorten ramen

Ook qua ramen kun je uit diverse opties kiezen. Zo heeft u de keuze voor een kiepraam of klapraam of kun je kiezen voor een bovenraam. Ook een schuifraam is een mooie optie. Let wel op dat niet elk soort raam mogelijk is in combinatie met iedere soort kozijn. Laat je daarom goed informeren of lees goed online door wat de mogelijkheden zijn voor jouw gewenste soort kozijnen. Wij wensen je veel succes met het kopen van nieuwe raamkozijnen. 


Reageer

Lees ook:

Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert >
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau >
Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >

Terug naar overzicht >>