arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Welke kosten komen er kijken bij het egaliseren van je vloer?
Welke kosten komen er kijken bij het egaliseren van je vloer?

Welke kosten komen er kijken bij het egaliseren van je vloer?

Wil je je vloer laten egaliseren? Dan moet je rekening houden met verschillende kosten. We zetten de verschillende soorten kosten op een rij. Zo krijg je een goed beeld van wat een nieuwe vloer kost.

Kosten om je oude vloer te verwijderen

Je oude vloer verwijderen kan een vervelende klus zijn. Je bent er lang mee bezig en eigenlijk is het handiger als een specialist de oude vloer verwijdert. In dat geval betaal je de vaklui om je vloer goed te verwijderen. Het voordeel van een specialist is dat deze precies weet hoe je dat het handigst doet, zonder de ondervloer te beschadigen.

De kosten om je oude vloer te verwijderen kun je het best meenemen in je totale begroting voor de nieuwe vloer. Laminaat verwijderen is het goedkoopst; vaak tussen de 2,50 euro en 3,50 euro per vierkante meter. Tapijt verwijderen is het duurst, tussen de 15 en de 50 euro per uur. En natuurlijk komen er kosten kijken voor het afvoeren van het puin.

Kosten voor vloer isoleren

Laat je ook meteen de vloer isoleren? Dat kan vaak voor een kleine meerprijs. Het egaliseren van een vloer is een goed moment om eens te kijken naar de isolatie. De vakspecialist is immers al bezig met de vloer, en dan kun je net zo goed alles in één keer aanpakken. Vloerisolatie brengt extra comfort in huis, en zorgt ervoor dat je bespaart op de energierekening. Je hoeft immers minder te stoken.

De vloeren egaliseren kosten kunnen verschillen. Afhankelijk van het gebruikte materiaal betaal je tussen de 20 en de 40 euro per vierkante meter.

Kosten voor het aanbrengen van de vloer

Kosten voor het aanbrengen van de vloer

Een vloer egaliseren gebeurt meestal met beton of met hout. Voor beide vloeren worden verschillende methodes gebruikt. Daarom zijn de prijzen van de verschillende vloeren ook niet hetzelfde. Het is lastig te zeggen wat een vloer egaliseren precies kost, want het hangt van meerdere factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de staat van de vloer, op welke etage de vloer te vinden is en de vorm van de vloer. Doorgaans kun je rekening houden met ongeveer 25 euro per vierkante meter voor het egaliseren betonvloer.

Arbeidsloon

Werklui zijn natuurlijk niet gratis, dus neem ook de kosten voor het arbeidsloon in je begroting op. Zo weet je precies wat de vloer heeft gekost en wat de arbeid ervoor heeft gekost. Soms zitten de kosten voor arbeid al bij de gehele prijs inbegrepen. In zo’n geval is het handig om te vragen om een specificatie, zodat je alle kosten helder hebt en in de hand kunt houden.


Reageer

Lees ook:

Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning >
5x redenen om voor glasvezel internet te kiezen >
Zo houd je je keuken opgeruimd en netjes! >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Welke grootte container heb ik nodig? >
Veel inbraak in jouw buurt? Dit kun je doen! >
DIY klussen: dit gereedschap is onmisbaar >
Je dak laten bedekken door een dakdekker >
Verhuizen: welke voorbereidingen moet je treffen? >
Hier moet je rekening mee houden bij de keuze voor een hypotheek >
3 x klussen in huis die je beter kunt uitbesteden >
Kan de juiste kraan ervoor zorgen dat je minder water verbruikt? >
Waar kun je Unipanel allemaal voor gebruiken? >
Is jouw woning weer aan een verfbeurt toe? >
5 tips voor het onderhoud van een zandbak >

Terug naar overzicht >>