arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Wat zijn de voordelen van een goede isolatie bij een woning?
Wat zijn de voordelen van een goede isolatie bij een woning?

Wat zijn de voordelen van een goede isolatie bij een woning?

Steeds meer mensen houden zich ermee bezig: het isoleren van de woning. Heeft dit ook je interesse gewekt? Het is zeker aan te raden: er zitten namelijk verschillende voordelen aan het isoleren van een huis. Met name bij oudere woningen behaal je winst, aangezien oude huizen vaak slecht geïsoleerd zijn. Dít zijn de redenen om voor isolatie te kiezen.

Wooncomfort neemt toe

Er wordt vaak gekozen voor isolatie om de reden dat het wooncomfort toeneemt. Slechte isolatie maakt namelijk dat je woning sneller koud is, aangezien er vocht en kou uit de kieren in de kamers trekt. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de vloer van je woning. Vloerisolatie zorgt voor een aanzienlijk verschil! Bij verschillende soorten vloeren heb je baat bij isolatie, zoals een betonvloer of een houtvloer. Vloerisolatie kan niet alleen worden toegepast op de begane grond, maar ook tussen de verdiepingen. Naast vloerisolatie zijn er uiteraard nog meer isolatievormen om aan te denken, zoals muurisolatie en dakisolatie. Je kunt alles in een keer aanpakken, of de aanpassingen stap voor stap uitvoeren.

Verlaging van stookkosten

In de winter heb je natuurlijk lekker de verwarming aanstaan. Hoewel het belangrijk is dat de temperatuur in huis behaaglijk is, wil je tegelijkertijd de stookkosten zo laag mogelijk houden. Hierbij speelt isolatie een grote rol. Hoe beter de woning is geïsoleerd, hoe minder je hoeft te stoken. Er gaat namelijk minder warmte verloren! Hier zorgt het materiaal voor dat er wordt gebruikt voor de isolatie, zoals steenwol. Dit materiaal is milieuvriendelijk, heeft een lange levensduur en werkt waterafstotend.

Meer brandveiligheid

Meer brandveiligheid

Nog een voordeel van isolatie? Vaak kies je voor meer brandveiligheid. Neem nu steenwol, waar we het hierboven al over hadden. Een andere belangrijke eigenschap van dit materiaal is dat het brandwerend werkt. Mocht er brand uitbreken in je woning, duurt het dus langer voordat het vuur zich verspreidt.

Ecologische voetafdruk verkleinen

We moeten met z’n allen aan het klimaat denken. Alle beetjes helpen! Als je jouw woning goed isoleert, verklein je je ecologische voetafdruk. Je verbruikt namelijk minder energie, wat betekent dat je minder CO2 uitstoot.

Blik op de toekomst

De eisen die aan huizen worden gesteld, worden door de jaren heen steeds een stukje strenger. Er is een kans dat het in de toekomst verplicht is om voor isolatie te zorgen, zoals het nu ook bij nieuwbouwhuizen verplicht is om aan bepaalde energienormen te voldoen. Daar kun je maar beter op tijd mee beginnen: je profiteert van zo’n blik op de toekomst.

Waarde van je huis verhogen

Heb je het plan om je woning te gaan verkopen? Dan kan isoleren een financieel aantrekkelijke optie zijn, aangezien hiermee de waarde van je woning stijgt. Een goed geïsoleerde woning is meer waard op de woningmarkt: doe er je voordeel mee!


Reageer

Lees ook:

Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >
Foto’s maken voor de verkoop van je woning? Dit zijn goede tips >
Welke vloer is de beste voor jouw woning? >
4 tips voor het kopen van zonnepanelen >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Wanneer een schilder inschakelen? >
Dit zijn de voordelen van een scheidingswand in de woonkamer >
Buitendeur kopen? Dit zijn goede tips >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Voordelen van veilig glas wat er ook nog eens goed uitziet >
Slaap jij wel goed? >
Ik wil mijn muren weer netjes, hoe doe ik dat? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kan je duurzamer leven >
3 tips voor het kopen van een traplift >

Terug naar overzicht >>