arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Wat dekt een buitenshuisverzekering?
Wat dekt een buitenshuisverzekering?

Wat dekt een buitenshuisverzekering?

Woon je op jezelf? Dan heb je ongetwijfeld meerdere woonverzekeringen afgesloten, zoals een opstal- en inboedelverzekering. Logisch, want hiermee verzeker je jouw woning en de spullen in huis voor schade door onverwachte gebeurtenissen. Denk hierbij aan storm, water, inbraak of diefstal. Wanneer er buitenshuis schade ontstaat, bieden deze woonverzekeringen geen uitkomst. Als je ook buiten de deur goed verzekerd wilt zijn, sluit je een buitenshuisverzekering af. Niet iedereen is hier bekend mee. Geldt dit ook voor jou? Dan wil je mogelijk eerst weten wat zo’n verzekering precies dekt. In deze tekst gaan we in op de dekking van een deze verzekering.

Wat is er precies verzekerd?

Je weet nu in grote lijnen wat een buitenshuisverzekering is. Toch kunnen wij ons voorstellen dat je nog wat meer informatie wilt alvorens je deze verzekering afsluit. Zo wil je mogelijk weten wat er precies verzekerd wordt als je deze verzekering afsluit. De onderstaande zaken vallen binnen de dekking van deze verzekering:

– Schade verlies en diefstal van je spullen
– Medische hulpmiddelen en prothesen
– Contant geld tot 250 euro per gebeurtenis
– Mobiele telefoons, tablets en laptops
– Brillen en zonnebrillen

Buitenshuisverzekering dekt niet alle schade

Buitenshuisverzekering dekt niet alle schade

Heb je een verzekering afgesloten en ontstaat er buiten de deur schade aan jouw spullen? Dan richt jij je mogelijk tot jouw verzekeraar. Logisch, want zij kunnen de schade vergoeden. Reken je niet rijk, want niet alle schade wordt namelijk vergoed door een buitenshuisverzekering. Zo heeft het bijvoorbeeld geen zin om bij jouw verzekeraar aan te kloppen wanneer jouw fiets beschadigd is. Schade aan fietsen valt namelijk niet binnen de dekking van deze verzekering. Dit geldt eveneens voor schade aan kleding of schoenen die je draagt. Tot slot wordt gewone gebruikers schade niet vergoed door een verzekeraar. Krassen en vlekken zijn een goed voorbeeld van deze vorm van schade.

Kijk verder dan een buitenshuisverzekering

Als je in een koophuis woont, ben je verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Dit geldt niet voor een buitenshuisverzekering, maar toch sluiten veel Nederlanders deze verzekering ook af. Heb je beide verzekeringen afgesloten? Dan denk je mogelijk dat je goed verzekerd bent. Toch is dit niet het geval. Je kunt namelijk nog veel meer verzekeringen afsluiten die betrekking hebben op jouw woning en de directe omgeving daarvan. Zo zijn een inboedel en aansprakelijkheidsverzekering bijvoorbeeld ook onmisbaar. Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in je woning voor schade door bijvoorbeeld brand, storm, water of diefstal. Je kunt bovendien schade door eigen schuld en schade aan spullen van een ander meeverzekeren.

Sluit je daarnaast een aansprakelijkheidsverzekering af? Dan ben je bovendien verzekerd voor schade aan anderen en schade aan spullen van een ander als je volgens de wet aansprakelijk bent. Tijdens een storm kan er bijvoorbeeld een dakpan van het dak waaien. Als deze door een raam van de overburen vliegt, ben jij hiervoor aansprakelijk. Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering hoef je de kosten hiervan niet uit eigen zak te betalen. Ook schade die een huisdier bij anderen aanricht valt vaak binnen de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering.


Reageer

Lees ook:

Renovatieprojecten die je huis meer waarde geven >
De kleuren van kunststof kozijnen: Hoe kies je de perfecte tint voor je huis? >
Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Zelf in je woning klussen? Het belang van de juiste werkuitrusting >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Hoe houd je een woning koel? >
Waarom kiezen voor een geïsoleerde garagedeur? >
Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin >
Hoe je een gezond werkritme ontwikkelt >
Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >

Terug naar overzicht >>