arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Waarom worden klusjes uitgesteld in het huis?
Waarom worden klusjes uitgesteld in het huis?

Waarom worden klusjes uitgesteld in het huis?

De meeste mensen houden niet zo van klussen en zullen dit dan ook zo veel mogelijk uitstellen. Echter, als de vlonderschroevenen en de snelbouwschroeven of andere goedkope schroeven  je al weken aan liggen te staren in de kast, dan is het toch maar eens tijd om te beginnen aan dat klusje toch? Nou ja… zometeen misschien is.
Veel mensen hebben er last van dat ze van alles wat ze eigenlijk niet zo leuk vinden lang uit willen stellen. Ook ik met het schrijven van dit artikeltje bijvoorbeeld. Je zult dan ook zien dat ik het een beetje gehaast heb opgesteld, aangezien ik dit snel af wil maken.

Werken onder druk

Voor veel mensen gaat de schakelaar om te werken pas over als er wat druk op komt te staan. Dat kan groepsdruk zijn, bijvoorbeeld als je werkt op kantoor. Als iedereen om je heen aan het werk is, tja, wie ben jij dan om daar tegenin te gaan. Maar bij uitstelgedrag gaat het natuurlijk meer om tijdsdruk. Doordat je een deadline hebt die je moet halen ga je hard aan de slag, omdat je die deadline halen wil en een echte uitsteller zal daarmee wachten tot hij echt niet meer later moet beginnen.

Sneller werken

Echter heeft het werken onder een bepaalde hoeveelheid druk ook wel wat voordeel. Door die druk ga je namelijk ook een stuk sneller werken. Hoewel je misschien kan denken dat sneller werken er ook altijd voor zorgen zal dat je slechter gaat werken, kan je ook stellen dat je er vooral veel efficiënter van wordt. Als je snel door werkt, dan houd je meer tijd over voor andere dingen die wel leuk zijn, waardoor je een stuk sneller zal werken.

Sneller werken

Lui of efficiënt?

Het is dan ook zo dat wie op zoek gaat naar manieren om efficiënter te werken, niet moet gaan naar de werklui die zeer ijverig aan hun arbeid zitten, maar juist naar de luiere mensen moet gaan. Die doen namelijk hun werk vaak op een manier die een stukje efficiënter is, waardoor ze dus sneller klaar zijn en omdat ze het liefst zo snel mogelijk weer naar huis willen, of hun baan willen uitvoeren met zo min mogelijk er in te stoppen energie.

Het uitstellen van klusjes in het huis kan dus aan meerdere dingen liggen. De een werkt sneller onder druk, terwijl de ander misschien meer efficiënt te werk gaat. Wat een feit blijft is dat het klusje alsnog moet gebeuren, dus hoe sneller je er aan begint, hoe sneller je weer tijd hebt voor andere dingen.


Reageer

Lees ook:

Wat voor zonwering is het beste? >
Hoe zorg je voor een gezellige sfeer in huis? >
Ken jij de voordelen van onthard water? >
Tips om de buitenkant van je huis op te knappen >
Gelaagd glas: dit zijn de voordelen! >
Waarom een makelaar gebruiken bij de aan- en verkoop van een woning? >
Hoe herken je een ongedierteplaag en wat kun je eraan doen? >
Ben jij het zat om een vermogen neer te tellen voor jouw weekje vakantie? >
Zoek jij iets speciaals voor Vaderdag? >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >
Een geschikte zonnepanelen installateur vinden: 5 tips >
Hoe slagbomen gebouwen en parkeerterreinen kunnen beschermen >
Hoe verklein je de kans op een woningbrand? >
Wil jij overstappen op duurzame verwarming? >
Lentekriebels: de terugkomst van vliegende insecten >

Terug naar overzicht >>