arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Waar moet je op letten als je een philodendron aanschaft?
Waar moet je op letten als je een philodendron aanschaft?

Waar moet je op letten als je een philodendron aanschaft?

Planten zijn tegenwoordig onmisbaar in woningen. Het straalt niet alleen sfeer uit, ze zuiveren ook nog eens de lucht binnenin huis. Een bekende kamerplant die in verschillende soorten te verkrijgen is, is de philodendron. Echter, moet je bij het aanschaffen van deze plant wel op enkele zaken letten, zoals de waterhoeveelheid die je de kamerplant geeft. In deze blog leg ik uit waar je verder nog rekening mee moet houden.

De oorsprong van de philodendron

Als eerst is het wel leuk om te vertellen waar de philodendron precies vandaan komt. De meeste soorten komen uit het grote regenwoud van Zuid-Amerika. De naam van deze kamerplant is Grieks en betekent iets in de trant van ‘liefde’. De precieze vertaling is ‘bomenknuddelaar’. Dit past er ook wel bij, omdat het een echte klimplant is. De pink princess philodendron is een goed voorbeeld van deze soort. Het bijzondere aan deze plant is dat ze een roze tint heeft. Perfect om te geven als geschenk aan een geliefde!

De juiste verzorging

Voordat je de plant gaat aanschaffen is het natuurlijk wel handig om te weten hoe je een

philodendron precies moet verzorgen. De grond van deze plant moet lichtvochtig zijn. Gooi er dus niet zomaar blind water bij! Een tip: geef de plant water wanneer de grond begint uit te drogen. Om de philodendron zo lang mogelijk in huis te houden is het handig om de plant ook voeding te geven. In de lente-en zomermaanden is het belangrijk dat je de plant op tijd voeding geeft. In de herfst en winter moet je dit juist helemaal niet doen. De kamerplant gaat in deze maanden in rust.

Beste standplaats

Beste standplaats

De standplaats heeft ook effect op de groei van de philodendron. Deze plant komt het best tot hun recht op een plek met niet al te veel zonlicht. Fel zonlicht is voor deze planten eigenlijk een no-go. Het beste is om de plant een paar meter voor een raam te plaatsen. Hoeveel meter dit precies is, ligt aan de stand van het raam. Een soort die graag half in de schaduw staat is de philodendron squamiferum. Dit is een plant die nog niet erg bekend is, maar daardoor wel weer origineel is. Het is een kamerplant die zeer zeker van klimmen houdt en verdient daarom ook een plek waar dat gemakkelijk kan. Op de juist plek kan deze plant groeien tot een mooie grote kamerplant.

Het kan zo zijn dat de bladeren een gelige kleur krijgen. Dit kan komen doordat de plant een plek heeft gekregen waar teveel zonlicht is. Je hoeft de kamerplant dus zeker niet direct weg te gooien, maar geef de plant een plekje verder van het binnenkomende zonlicht. Als het goed is komt de plant na een tijdje weer helemaal tot leven!


Reageer

Lees ook:

Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >
De opkomst van de aluminium veranda >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Upgrade je huis met deze 5 tips >
Cluttercore in je slaapkamer? Misschien wel iets voor jou! >
Naambordjes bij de deur: een persoonlijke touch aan jouw huis! >
Nieuw huis gekocht? Wat moet je direct aanpakken? >
Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Maak van je huis een smart home! >
Heb je altijd een woonverzekering nodig? >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >

Terug naar overzicht >>