arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Waar moet je op letten als je een afvalcontainer besteld?
Waar moet je op letten als je een afvalcontainer besteld

Waar moet je op letten als je een afvalcontainer besteld?

Ga je binnenkort in of rondom jouw huis aan de slag? Dan moet je mogelijk een grote hoeveelheid afval afvoeren. Daarom is het raadzaam om een afvalcontainer te huren. Voordat je zo’n container bestelt, moet je weten dat niet iedere container hetzelfde is. Helaas bestellen veel mensen een afvalcontainer zonder zich hierin te verdiepen. Zonde, want hierdoor bestel je mogelijk de verkeerde container. Wij helpen jou graag om dit te voorkomen. Daarom vertellen wij je hier waar je op moet letten bij een afvalcontainer bestellen

1. Formaat

Een eerste aandachtspunt bij een afvalcontainer bestellen is het formaat van de container. Niet iedere container heeft namelijk dezelfde inhoud. Je kunt bijvoorbeeld een afvalcontainer met een inhoud van 3 kubieke meter huren. Daarnaast bieden veel verhuurbedrijven ook containers van 40 kubieke meter aan. Verder kun je vaak ook kiezen voor een container van 4, 6, 10 of 30 kubieke meter.

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen wat de beste afvalcontainer is. Geldt dit ook voor jou? Probeer dan eens een inschatting te maken van de hoeveelheid afval. Op basis hiervan blijven er mogelijk twee formaten over. Kies in dat geval voor de grootste afvalcontainer. Jouw afval past hier waarschijnlijk allemaal in. Als je voor de kleinste van de twee gaat, is dit mogelijk niet het geval.

2. Soort afval

Wie een afvalcontainer bestelt, moet zich niet alleen tot de afmetingen richten. Je mag namelijk niet maar zo alle afval in een container dumpen. Vaak is een container bedoeld voor een specifieke afvalsoort. Kijk daarom goed voor welk afval een container geschikt is voordat je er eentje huurt. Ga je jouw huis verbouwen? Huur dan een grofvuil of bouwafval container. Deze containers zijn onder meer geschikt voor grofvuil (huisraad), bouw- en sloopafval, steenachtige materialen, papier, plastic en hout. Daarnaast mag een deel van het afval vaak ook bestaan uit isolatiemateriaal, gips/gasbeton en vloerbedekking, zeil, vinyl en pvc.

Soort afval

3. Huurperiode

Weet je inmiddels welke container je moet hebben? Bepaal dan voor welke periode je de container wilt gebruiken. Wanneer je twee weken hebt uitgetrokken voor een verbouwing, wil je hem waarschijnlijk ook voor twee weken huren. Toch is dit niet altijd de beste keuze. Je hebt immers geen afvalcontainer meer als de verbouwing uitloopt. Huur een container daarom liever iets langer. Op deze manier weet je zeker dat je al jouw afval er ook daadwerkelijk in af kunt voeren. Wacht overigens ook niet te lang met een afvalcontainer huren. Doe je dit wel? Dan is er mogelijk geen container meer beschikbaar.

4. Kosten

Tot slot let je bij een afvalcontainer bestellen op de prijs. Wil je niet onnodig veel betalen voor de container? Schat dan in hoelang je hem nodig hebt. Veel verhuurbedrijven werken overigens met vaste huurperiodes. Als je verwacht jouw container langer nodig te hebben, kun je dit het beste direct aangeven. In dat geval ben je verzekerd dat hij ook tijdens de gehele verbouwing kan blijven staan. Bij veel bedrijven kun je de huurperiode overigens verlengen als je de container al hebt staan. Hiervoor wordt vaak een bepaald bedrag per dag in rekening gebracht.


Reageer

Lees ook:

Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >
Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips >
Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >

Terug naar overzicht >>