arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Vloerisolatie? Kies voor Fermacell vloerelementen!
Vloerisolatie? Kies voor Fermacell vloerelementen!

Vloerisolatie? Kies voor Fermacell vloerelementen!

Vloerisolatie is een belangrijk onderdeel van je woning. Het zorgt ervoor dat de vloer minder koud aanvoelt en verhoogt daarmee jouw wooncomfort. Bovendien bespaar je zo ook nog op je energiekosten, want met goede vloerisolatie zet je de verwarming minder vaak aan. Ben je op zoek naar vloerisolatie? Dan heb je vast al gemerkt dat het aanbod enorm is: PIR, glaswol, steenwol, enzovoorts. Wellicht heb je Fermacell vloerelementen ook al voorbij zien komen. Deze elementen zijn relatief nieuw, maar bieden veel voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Lees hieronder daarom alles over het isoleren van je vloer met Fermacell vloerelementen! 

Het belang van vloerisolatie

Vloerisolatie heeft veel invloed op je wooncomfort en energiekosten, maar zorgt er ook voor dat er geen vocht vanuit de kruipruimte, als je die hebt, naar boven trekt en voor problemen zorgt. Bovendien bieden sommige materialen ook goede geluidsisolatie, wat bijna onmisbaar is als je een houten vloer hebt. Voetstappen klinken bijvoorbeeld bijzonder hard op een houten vloer en ook kunnen krakende planken voor geluidsoverlast zorgen. Bij een betonvloer is dat minder van toepassing, maar alsnog kan contactgeluid voor flink wat ergernis zorgen. Met goede isolatie voorkom je dat én zorg je ervoor dat je vloer aangenaam aanvoelt.  

Fermacell vloerelementen

Fermacell vloerelementen zijn een relatief nieuw soort isolatiemateriaal, met een hoop voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo zijn de elementen brandwerend, wat betekent dat ze de veiligheid van je woning verhogen. Ook zijn ze geluidswerend en relatief licht van gewicht, waardoor je ze gemakkelijk op de vloer kunt verwerken. Tot slot lenen Fermacell platen zich uitstekend voor vloerverwarming en zijn ze daarmee de perfecte ondervloer voor veel vloeren. 

Fermacell vloerelementen zijn geschikt voor het isoleren van betonvloeren, vloeren met houten balken en vloeren met een stalen profiel. Het enige nadeel van deze elementen is dat de isolatiewaarde relatief laag is en ze de warmte dus minder goed vasthouden dan bijvoorbeeld PIR-platen, die een zeer hoge isolatiewaarde hebben. Kruipruimte-isolatie verhelpt dit probleem en is redelijk gemakkelijk te realiseren. 

De kruipruimte isoleren

Wanneer jouw woning een kruipruimte heeft en je de vloer graag wil isoleren met Fermacell, raden we je aan om de kruipruimte ook van isolatie te voorzien. Een kruipruimte isoleren is relatief eenvoudig en kan op verschillende manieren. De juiste manier hangt af van hoe groot de ruimte is. Is deze groot genoeg om in te staan en in te werken? Dan kun je het beste isolatiemateriaal tegen het plafond van de ruimte bevestigen, waarmee je eigenlijk de onderkant van je vloer isoleert. 

Wanneer de kruipruimte te klein is om in te staan, kun je het beste kiezen voor bodemisolatie. Daarmee bedoelen we dat je isolatieparels over de bodem van de kruipruimte strooit, wat je eenvoudig vanaf het gat naar de ruimte kan doen. Zo voorkom je dat kou en vocht vanuit je kruipruimte omhoog trekken en profiteer je alsnog van alle voordelen van Fermacell. 

Vloerelementen verwerken

Vloerelementen verwerken

Ook het plaatsen van Fermacell vloerelementen is behoorlijk eenvoudig. De eerste belangrijke stap is het egaliseren van de ondergrond, bijvoorbeeld met egalisatiekorrels. Heb je een houten ondervloer? Dan fixeer je eerst losse onderdelen op de vloer en breng je daarna egalisatiemiddel aan. Na het egaliseren van de ondervloer, bedek je de randen van de muren met minerale wol. Op die manier voorkom je geluidsoverdracht via de muren en profiteer je optimaal van de geluiddempende werking van Fermacell. 
Als laatste plaats je de elementen in een slepend verband op de vloer en maak je ze aan elkaar vast met speciale lijm en schroeven van Fermacell. Daarna is de klus al geklaard en geniet je direct van een goed geïsoleerde vloer!


Reageer

Lees ook:

Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert >
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau >
Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >
De opkomst van de aluminium veranda >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >

Terug naar overzicht >>