arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Vloer renoveren en van isolerende laag voorzien populair
Vloer renoveren en van isolerende laag voorzien populair

Vloer renoveren en van isolerende laag voorzien populair

De oplopende energieprijzen dwingen huishoudens in zekere zin te kijken naar mogelijkheden om hun energieverbruik terug te dringen. Hoewel de Nederlandse overheid een financiële compensatie aanbiedt om de oplopende energieprijzen enigszins te kunnen compenseren, moeten huishoudens rekening houden met toenemende maandlasten het komende jaar. Er zijn verschillende manieren om het energieverbruik terug te dringen. Een van de opties is het renoveren van de vloer, door bijvoorbeeld een gietvloer met betonlook te laten aanbrengen en dit te combineren met een isolerende laag onder de vloer. Ook het gebruik van vloerverwarming voor een gelijkmatige manier van verwarmen is populair.

Extra isolerende laag aanbrengen in huis

Extra isolerende laag aanbrengen in huis

Een gietvloer in de woonkamer staat niet alleen ontzettend mooi. Bij het aanbrengen van deze vloer heb je de mogelijkheid om een isolerende laag aan te brengen. Voor zo’n thermovloer maakt men vaak gebruik van schuimbeton. Het alternatief voor een thermovloer onder de afwerking, de gietvloer of bijvoorbeeld pvc, is het isoleren van de kruipruimte. De kruipruimte wordt zelden gebruikt door woningbezitters. Door deze dicht te storten wordt voorkomen dat er kou vanuit de grond in de vloer trekt. Iets wat leidt tot een onnodig hoog energieverbruik. Zeker in oudere woningen komt dit probleem vaak voor. Hetzelfde geldt overigens voor vocht wat uit de kruipruimte bij de muren van de woning omhoog trekt. Het afdichten van de kruipruimte helpt je dit te voorkomen.

Vloerverwarming aanbrengen bij renovatie vloer

Niet alleen is de renovatie van een vloer een goed moment om een isolerende laag aan te brengen. Ook kun je overwegen deze renovatie te combineren met het aanbrengen van vloerverwarming. De vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige manier van het verwarmen van kamers in huis. Iets wat het leefcomfort vergroot en daarnaast zorgt voor een lager energieverbruik. Dat laatste geldt alleen, wanneer gekozen wordt voor het gebruik van een vloer met een lage warmteweerstand. Niet iedere vloer biedt zo’n lage warmteweerstand. Denk bijvoorbeeld aan hout. Een hoge warmteweerstand betekent dat er veel energie verloren gaat aan het verwarmen van de vloer zelf. Pas wanneer de vloer verwarmd is, zal de temperatuur in de ruimte stijgen.

Mensen hebben meer spaargeld door pandemie

Doordat het tijdens de pandemie lastig was om een vakantie naar het buitenland te plannen en men minder uitjes ondernam, heeft het Nederlandse huishouden gemiddeld genomen meer spaargeld dan voor de pandemie. Dit spaargeld wordt nu door veel huishoudens gebruikt om te renoveren in huis. Naast de verduurzaming van de vloer is ook een investering in nieuwe ruiten populair. Met HR++ isolatieglas stroomt er minder warme lucht naar buiten toe. Daarnaast is het vervangen van de ruit een goed moment om naar tocht in huis te kijken. Tocht is schadelijk voor je gezondheid en verhoogt de energiekosten.


Reageer

Lees ook:

De voordelen van op maat gemaakte spiegels >
De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Een knusse woning: vijf tips voor het inrichten van je woning >
Hoe zit het precies met de hypotheek als je gaat scheiden? >
Natuurlijke schoonheid: Houten loungeset voor buiten >
Welk type zonnepaneel is geschikt voor jou? >
Zwarte aluminium deuren >
Zo kan je jouw kunststof kozijn onderhouden >
3 tips om je dak goed, mooi en strak af te werken >
Maak van je woonhobby je beroep! >
5 tips hoe je jouw vloer weer als nieuw laat schijnen! >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Organiseer je garage optimaal met deze tips >
Het juiste internetabonnement kiezen: waar moet je op letten? >

Terug naar overzicht >>