arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Trends we like: Hexagon!
Trends we like Hexagon

Trends we like: Hexagon!

Trends komen en gaan. Maar wat ons betreft mag de hexagontrend voor eeuwig blijven. Benieuwd hoe je die zeshoekige geometrische vorm in je interieur kunt verwerken? We zetten onze favoriete manieren op een rijtje.

1. Hexagontegels op de vloer

Een van de mooiste manieren om de hexagonvorm in je interieur te verwerken is door voor vloertegels in deze vorm te kiezen. Hierbij kun je werkelijk alle kanten op, zowel qua grootte als qua materiaal en kleurkeuze. Ga je bijvoorbeeld voor één kleur en voor een rustiger geheel, of combineer je meerdere kleuren zodat er een speels patroon ontstaat zoals hierboven te zien is?

2. Hexagon tegelwand

Hexagon tegelwand

Ook op de wand staan hexagontegels prachtig, zowel in de badkamer als in de keuken kun je hier een te gek effect mee creëren. Echter wordt er vooral bij keukenwanden vaker voor één kleur gekozen om het geheel wat rustiger te maken. Daarnaast is natuurlijk ook de voegkleur erg bepalend, omdat je hiermee het lijnenspel extra kunt benadrukken of juist iets kunt verzachten.

3. Behang

Zit een tegelrenovatie er even niet in? No worries, je kunt een zelfde soort effect ook creëren door behang met een hexagonpatroon op je muur te bevestigen. Zo kun je hiermee bijvoorbeeld een chique hotelsfeer neerzetten in de slaapkamer. Zeker wanneer je kiest voor donkere kleuren en gouden lijnen of vlakken in het design. En oja, het fijne aan behang is natuurlijk dat je het heel gemakkelijk weer kunt veranderen als je die hexagontrend op den duur toch een beetje zat wordt. (Wat we ons eigenlijk bijna niet kunnen voorstellen…)

4. Hexagonfoto’s

Hexagonfoto’s

Toch hoef je echt niet flink te verbouwen of klussen om hexagon in je interieur te verwerken. Je kunt deze geometrische vorm namelijk ook in subtiele details terug laten komen. Zoals met foto’s in hexagon vorm. Op die manier kun je een te gekke fotocollage maken en zelf een mooi patroon creëren. Van honingraat tot een hele wand vol, of wat dacht je van allemaal hexagonvormige foto’s die samen ook weer een hexagon vormen?!

5. Onderzetters

Onderzetters

Tot slot is er nog één accessoire/gebruiksvoorwerp in huis dat zich perfect leent voor de hexagonvorm: onderzetters! En dan met name onderzetters van steen of marmer, zodat je toch weer een beetje dat tegelidee subtiel terug kunt laten komen. 


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >
Hoe krijg je meer zonlicht in je woning? >
Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >

Terug naar overzicht >>