arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Tips om de buitenkant van je huis op te knappen
Tips om de buitenkant van je huis op te knappen

Tips om de buitenkant van je huis op te knappen

Het lekkere weer komt eraan en dat betekent dat het tijd is om je huis vanbinnen, maar ook van buiten klaar te maken. Zorg ervoor dat alles tot in de puntjes is verzorgd, zodat je binnen enkele stappen de waarde van je huis verhoogd, het er netjes uitziet en zodat jouw huis weer jarenlang kan meegaan. Laten we beginnen!

#1. Schilderwerk

Door de buitenkant opnieuw te schilderen kan je door een eenvoudige en betaalbare manier direct de uitstraling van het huis veranderen. Kijk eens goed naar een mooie, frisse kleur die past bij de stijl van jouw huis. Kijk ook goed naar de kozijnen van je schuur en neem deze direct mee. Hierdoor straalt de voorkant binnen no-time weer. Tip: zorg voor de juiste verf die bestand is tegen verschillende weersinvloeden, zoals regen, zon, hagel en meer. Het kan wellicht iets prijziger zijn, maar is het zeker waard. Hierdoor kun je lang genieten van een mooie kleur.

#2. Dakpannen

Dakpannen

Het is ook belangrijk om te kijken naar de staat van jouw dakpannen. Dit is niet iets dat je elk jaar vervangt, dus waarschijnlijk ligt het al wel eventjes. Door storm, hagel en regen kan het voorkomen dat dakpannen kapotgaan en zorgen voor een lekkage. Kijk daarom eens goed naar de staat van jouw dakpannen en zorg ervoor dat je dit tijdig vervangt. Je kunt dit beter voorkomen en tijdig vervangen dan wanneer het te laat is. Daarnaast staat het ook erg mooi en verzorgd wanneer je nieuwe dakpannen hebt en netjes worden gelegd.

#3. Verlichting

Door middel van verlichting zorg je ervoor dat de buitenkant er ook in de avond mooi uitziet. Kies voor een mooie buitenlamp en kleinere lampjes die meerdere dingen verlichten in de voortuin. Heb je een aantal mooie bloemen staan? Richt de lampjes hierop en zorg er dus ook voor dat je bij de voordeur een fellere lamp hebt hangen. Hierdoor kan visite gemakkelijk de deur bereiken, maar schrikt het ook inbrekers af wanneer er licht aanstaat.

#4. De voordeur

De voordeur

De voordeur is ook het eerste dat mensen zien wanneer ze langskomen of langs het huis lopen. Is jouw deur eigenlijk aan vervanging toe? Wacht dat niet te lang! Het staat namelijk niet alleen netjes en verzorgd, maar is ook nog eens energiezuiniger wanneer je een goede, nieuwe deur aanschaft. Hierdoor blijft er meer warmte binnen en gaat er minder verloren. Kijk dus eens goed naar jouw voordeur, maar ook naar de achterdeur!

Zorg voor een mooie voordeur, goede verlichting, schilderwerk en de juiste dakpannen. Op die manier kun jij weer jarenlang genieten van een verzorgde buitenkant van het huis. Tip: ga jij de dakpannen vervangen? Kijk dan ook eens naar de optie voor keramische dakpannen. Deze kunnen namelijk wel honderd jaar meegaan en zijn ook nog eens milieuvriendelijk, energiebesparend en esthetisch aantrekkelijk.


Reageer

Lees ook:

De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Een knusse woning: vijf tips voor het inrichten van je woning >
Hoe zit het precies met de hypotheek als je gaat scheiden? >
Natuurlijke schoonheid: Houten loungeset voor buiten >
Welk type zonnepaneel is geschikt voor jou? >
Zwarte aluminium deuren >
Zo kan je jouw kunststof kozijn onderhouden >
3 tips om je dak goed, mooi en strak af te werken >
Maak van je woonhobby je beroep! >
5 tips hoe je jouw vloer weer als nieuw laat schijnen! >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Organiseer je garage optimaal met deze tips >
Het juiste internetabonnement kiezen: waar moet je op letten? >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >

Terug naar overzicht >>