arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips!
Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips!

Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips!

Ga je studeren en op kamers wonen? Wat een tof vooruitzicht! Uiteraard wil je je studentenkamer wel een beetje praktisch inrichten, en tevens mooi. Er is veel mogelijk – als je maar een beetje gebruik maakt van je creativiteit. Kun je nog wel wat tips gebruiken? Lees gauw verder.

Studentenkamer inrichten: tweedehands meubels

Om zo min mogelijk geld uit te hoeven geven, is het slim om op zoek te gaan naar tweedehands meubels. Dat hoeven heus geen ouderwetse of afgedankte meubelstukken te zijn: tweedehands spullen zijn er in alle soorten en stijlen te vinden. Trek er wel even wat tijd voor uit, want het kan zo zijn dat je niet direct de ware parels vindt. Met de juiste zoektermen, passend bij jouw stijl, op bijvoorbeeld Marktplaats kom je een heel eind. En kijk ook in Facebook-verkoopgroepen! Of op Vinted, waar sommige mensen tevens interieurspullen aanbieden.

Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips!

Inrichting studentenkamer: multifunctionele meubels

De volgende tip: kies voor multifunctionele meubels. Een slaapbank bijvoorbeeld: daar kun je overdag op chillen, en ’s avonds op slapen als je ‘m uitklapt. Een perfecte uitvinding voor een kleine kamer! Of denk juist aan een bed met daaronder grote lades om kleding in op te kunnen bergen. Zo hoef je misschien niet eens een kledingkast in de kamer te hebben staan, of slechts een kleine. Je bureau kun je tevens als tafel gebruiken als er vrienden komen eten: een paar klapstoeltjes erbij, en je bent klaar.

Goede gordijnen

Eén ding waar je maar beter in kunt investeren? Goede gordijnen! Grote kans namelijk dat je weleens tot wat later op de dag wilt uitslapen. Dan kun je dus maar beter verduisterende gordijnen hebben hangen voor je ramen. Ook geven ze je wat meer privacy.

Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips!

Voldoende opbergruimte

Om te voorkomen dat je kamer krap en druk oogt, heb je voldoende opbergruimte nodig. Zet een hoge kast in je kamer neer, die misschien wel tot het plafond komt. Daar kun je van alles in kwijt – van kleding tot boeken. Hoe minder er in het zicht ligt, hoe overzichtelijker én ruimer je kamer eruit ziet. Met name bij een kleine studentenkamer inrichten heb je hier baat bij.

Studentenkamer inspiratie: maak het gezellig

Vergeet ten slotte niet om het gezellig te maken in je studentenkamer. Laat jouw persoonlijkheid terugkomen! Misschien wil je je muur wel in je lievelingskleur verven. Ga op zoek naar mooi beddengoed in een toffe print. Hang allerlei foto’s aan de muur, als een galerij. Het is maar net wat er bij jou past! Het is in ieder geval jóúw kleine plekje, dus zorg dat je je er thuis voelt.


Reageer

Lees ook:

Wat zijn de voordelen van een goede isolatie bij een woning? >
De ideale werkplek; zo maak je die >
Dit wil je weten als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken >
Waar moet je op letten als je een afvalcontainer besteld? >
Kies voor een prefab kelder >
5 eenvoudige tips voor meer sfeer in huis >
Vind de perfecte koekenpan voor jou >
Kinderkamer inrichten: wat zijn leuke accessoires? >
Babykamer inrichten: hoe pak je dat goed aan? >
Wat vind jij thuis onmisbaar? >
Tijd voor een nieuw kleurtje! Waar moet je allemaal rekening mee houden? >
Hoe kies je de juiste afvalcontainer? >
Dit zijn de voordelen van een PVC vloer in huis >
Hoe kies ik de perfecte toiletrolhouder? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >

Terug naar overzicht >>