arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » SPC is dé nieuwe PVC-vloer
SPC is dé nieuwe PVC-vloer

SPC is dé nieuwe PVC-vloer

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer en weet je nog niet helemaal wat het gaat worden? Dan willen we je graag een nieuw type vloer aan je voorstellen, namelijk de SPC-vloer van Floorinq.nl. Je vraagt je nu misschien af of we wat letters door elkaar gehusseld hebben en we niet pvc bedoelen, maar niets is minder waar. SPC is dé nieuwe pvc-vloer en heeft ook een aantal extra voordelen. We leggen ze graag even aan je voor, zodat jij een wel geïnformeerde keuze kunt maken voor jouw volgende vloer.

Wat is SPC

SPC is eigenlijk heel erg vergelijkbaar met een pvc-vloer. Het staat voor Stone Pressed Composite, wat een combinatie is van kalksteen en pvc. Het is dus eigenlijk een sterkere variant van pvc en kan in allerlei varianten geleverd worden. Zo kun je een SPC vloer aanschaffen met betonlook, marmerlook of zelfs houtlook, maar dan zonder de nadelen van deze typen materialen. Het is net als pvc erg stevig, duurzaam en ook nog eens waterdicht. Dit maakt het ideaal om bijvoorbeeld in de keuken of badkamer te gebruiken.

Wat zijn de voordelen van SPC

Je moet de SPC-vloer eigenlijk zien als een upgrade van de traditionele pvc-vloer. Hij is vaak iets dikker, omdat er nog een extra laag kalksteen in verwerkt is. Dit maakt de vloer erg slijtvast en krasbestendig, nog meer dan een pvc-vloer. Je kunt hier gemakkelijk vloerverwarming onder laten leggen en de vloer zal bij wisselende temperaturen nauwelijks uitzetten of krimpen. Zoals eerder genoemd is deze vloer volledig waterbestendig, wat het niet alleen multifunctioneel inzetbaar maakt, maar ook gemakkelijk schoon te maken is. Tot slot kun je de vloer gemakkelijk zelf leggen, omdat ze vaak in een handig kliksysteem worden geleverd.

Wat zijn de nadelen van SPC

Na deze enorme hoop voordelen zijn er ook een paar nadelen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van deze vloer. Een pvc-vloer is al wat prijziger dan bijvooreeld een laminaatvloer, mede doordat deze gewoon een stuk sterker en duurzamer is dan een laminaatvloer. Aangezien SPC een upgrade is van pvc, kun je ervan uitgaan dat deze nóg een stapje duurder is. Het is geen peperdure vloer zoals een marmervloer, maar houd wel rekening met wat extra kosten. Een ander nadeel is dat ze minder schokabsorberend zijn dan een traditionele pvc-vloer, omdat er dus een laag kalksteen in verwerkt wordt. Hierdoor kan de vloer wellicht iets eerder beschadigingen vertonen.


Reageer

Lees ook:

Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning >
5x redenen om voor glasvezel internet te kiezen >
Zo houd je je keuken opgeruimd en netjes! >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Welke grootte container heb ik nodig? >
Veel inbraak in jouw buurt? Dit kun je doen! >
DIY klussen: dit gereedschap is onmisbaar >
Je dak laten bedekken door een dakdekker >
Verhuizen: welke voorbereidingen moet je treffen? >
Hier moet je rekening mee houden bij de keuze voor een hypotheek >
3 x klussen in huis die je beter kunt uitbesteden >
Kan de juiste kraan ervoor zorgen dat je minder water verbruikt? >
Waar kun je Unipanel allemaal voor gebruiken? >
Is jouw woning weer aan een verfbeurt toe? >
5 tips voor het onderhoud van een zandbak >

Terug naar overzicht >>