arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin
Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin

Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin

Van gezellige kerstlampjes in de winter in de tuin tot leuke lampionnetjes op je zomerse balkonnetje. Elk seizoen brengt een andere sfeer met zich mee en vraagt dus ook om een ander soort verlichting. Van warme, gezellige verlichting in de winter tot heldere, functionele verlichting in de zomer. De juiste verlichting in je tuin en woning zorgt voor een toevoeging aan je leefomgeving in een sfeer die jij voor ogen hebt. In deze blog gaan we je vertellen hoe je jouw huis en tuin optimaal kunt verlichten per seizoen.

Binnenverlichting tijdens donkere dagen

Kies voor lampen met een warme kleurtemperatuur (2700-3000K). En ga voor een dimmer zodat je zelf de intensiteit van het licht kan bepalen. Omdat de dagen in de winter maar kort zijn en het snel donker wordt, is het wel zo fijn om je huis gezellig warm te maken. Een ideale manier zijn trimless spots, die je in verschillende kamers kan laten installeren en instellen op je eigen behoeften. Je kan ook voor speciale sfeerverlichting gaan, denk aan kerstlampjes, een mooie lamp in de vorm van een ster of een lamp die je tijdens de zomer weer opbergt.

Effecten tijdens de zomer

Effecten tijdens de zomer

Het fijnst is om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk speelt met natuurlijk licht. Dit zorgt voor een prettige sfeer binnenshuis. En een handige bijkomstigheid is dat je natuurlijk minder energie gebruikt en bespaart op de maandelijkse energiekosten. Zorg voor lichte tussengordijnen die veel licht binnenlaten. En speel met raamstickers en beplakking om het zonlicht te veranderen in kleur. Zo krijg je speelse effecten in bijvoorbeeld je keuken of woonkamer. Mocht je een woning hebben met weinig ramen, ga dan voor lichtinstellingen die het buitenlicht nabootsen.

Buitenverlichting tijdens ieder seizoen

Hoewel we in de winter minder tijd buiten doorbrengen, kan de juiste tuinverlichting een magische sfeer creëren. Gebruik buitenlampen met bewegingssensoren en denk aan sfeerverlichting zoals LED-strips langs paden of verlichte plantenbakken. Dit zorgt voor veiligheid, maar ook voor een romantische uitstraling van je tuin, en ook op de late zomeravonden ziet dit er leuk uit. Nog een tip is slimme onderwaterverlichting, mocht je een vijver of poel hebben in je tuin. Deze verlichting zorgt er helemaal voor dat je tuin verandert in een sprookje. De verlichting is vanaf een afstand te besturen tot een instelling die je mooi vindt. Plaats ook verlichting op basis van zonne-energie. Zelfs in de winterdagen kunnen deze genoeg energie opnemen om het donker licht te geven.


Reageer

Lees ook:

Renovatieprojecten die je huis meer waarde geven >
De kleuren van kunststof kozijnen: Hoe kies je de perfecte tint voor je huis? >
Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Zelf in je woning klussen? Het belang van de juiste werkuitrusting >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Hoe houd je een woning koel? >
Waarom kiezen voor een geïsoleerde garagedeur? >
Hoe je een gezond werkritme ontwikkelt >
Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >
Hoe krijg je meer zonlicht in je woning? >

Terug naar overzicht >>