arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Raamfolie kopen? De voordelen op rij
Raamfolie kopen? De voordelen op rij

Raamfolie kopen? De voordelen op rij

Folie voor glas is een materiaal dat je zowel in woonhuizen als werkruimtes ziet terugkeren. Het biedt een stukje privacy maar laat tegelijkertijd wel voldoende licht door. Denk je erover na om jouw ramen (deels) met dit materiaal te beplakken? Dat kan zeker een goede zet zijn. Hieronder lees je waarom.

Decoratief en functioneel

Raamfolie wordt ingezet voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld voor het afscheiden van onderlinge ruimtes, het creëren van privacy of het weren van hinderlijke schitteringen door zonlicht. Misschien denk je bij dit materiaal als snel aan folie in een melkwitte kleur maar raamfolie kun je krijgen in heel diverse uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor folie met een patroon of raamfolie dat een bepaald effect naboots, zoals glas in lood. Net als met plakfolie voor bijvoorbeeld keukenkastjes, kun je met raamfolie heel snel een nieuwe uitstraling geven aan een woon- of werkruimte.

Voordelig en vlot aan te brengen

Raamfolie kun je krijgen in allerlei varianten. De prijs hangt af van het type raamfolie dat je kiest en het eventuele design. Over het algemeen is dit materiaal echter voordelig aan te schaffen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld gordijnen of luxaflex heb je voor raamfolie verder geen rails of ophangsysteem nodig. Ook dit scheelt in kosten. Daarbij breng je raamfolie gemakkelijk zelf aan. Daar heb je niet veel meer voor nodig dan glasreiniger, een doek, een potlood, een stanleymes en een ramenwisser.

Lichtdoorlatend

Lichtdoorlatend

Veel soorten raamfolie zijn erg lichtdoorlatend. Breng je dit materiaal aan op ramen en glazen deuren dan behoud je dus veel lichtinval in de ruimte zelf. Wat de folie wél doet is het zonlicht dempen. Hierdoor ervaar je geen hinder meer van al te felle schitteringen. Ook dat is prettig, zeker in werkruimtes waar veel op computers gewerkt wordt. Naast een raamfolie dat schittering tegen gaat, kun je kiezen voor een folie met een warmtewerend effect, een isolerend effect of zelfs een UV-werend effect.

Praktisch

Raamfolie heeft geen speciale behandeling nodig en is gemakkelijk schoon te maken. Dit doe je tegelijk met het ramen wassen. Op plakfolie zul je in tegenstelling tot glas geen strepen zien na het ramen lappen. Daarbij kan raamfolie ontzettend lang meegaan, zo lang het goed is aangebracht. Met dit materiaal kun je jarenlang vooruit. Nog een voordeel van raamfolie is dat het geen ruimte wegneemt. Zo kun je in de vensterbank gerust grote potten met planten neerzetten, terwijl je met het plaatsen van bijvoorbeeld luxaflex rekening moet houden met wat ruimteverlies. 


Reageer

Lees ook:

Een bijzonder cadeau voor de interieurfreak? 3 ideeën! >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Nieuw bed voor de kinderkamer? 4 opties op een rijtje >
4 tips om geld te besparen tijdens een verhuizing >
Hoe richt je een nieuwe woning in? >
Waarom het nu de tijd is om lekker te gaan klussen aan huis >
Rotan en bamboe: de trend van dit jaar >
Airconditioning van goede kwaliteit >
Wat zijn de voordelen van rolluiken? >
Unieke hoge tafels >
Verhuizen? Vergeet niet je energie hierop te focussen! >
Je huis opgeruimd houden met kids: zó pak je het slim aan! >
Zo kies en stijl je de perfecte wandtafel >
3x Woonaccessoires om jouw leven gemakkelijker te maken >

Terug naar overzicht >>