arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Raamfolie kopen? De voordelen op rij
Raamfolie kopen? De voordelen op rij

Raamfolie kopen? De voordelen op rij

Folie voor glas is een materiaal dat je zowel in woonhuizen als werkruimtes ziet terugkeren. Het biedt een stukje privacy maar laat tegelijkertijd wel voldoende licht door. Denk je erover na om jouw ramen (deels) met dit materiaal te beplakken? Dat kan zeker een goede zet zijn. Hieronder lees je waarom.

Decoratief en functioneel

Raamfolie wordt ingezet voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld voor het afscheiden van onderlinge ruimtes, het creëren van privacy of het weren van hinderlijke schitteringen door zonlicht. Misschien denk je bij dit materiaal als snel aan folie in een melkwitte kleur maar raamfolie kun je krijgen in heel diverse uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor folie met een patroon of raamfolie dat een bepaald effect naboots, zoals glas in lood. Net als met plakfolie voor bijvoorbeeld keukenkastjes, kun je met raamfolie heel snel een nieuwe uitstraling geven aan een woon- of werkruimte.

Voordelig en vlot aan te brengen

Raamfolie kun je krijgen in allerlei varianten. De prijs hangt af van het type raamfolie dat je kiest en het eventuele design. Over het algemeen is dit materiaal echter voordelig aan te schaffen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld gordijnen of luxaflex heb je voor raamfolie verder geen rails of ophangsysteem nodig. Ook dit scheelt in kosten. Daarbij breng je raamfolie gemakkelijk zelf aan. Daar heb je niet veel meer voor nodig dan glasreiniger, een doek, een potlood, een stanleymes en een ramenwisser.

Lichtdoorlatend

Lichtdoorlatend

Veel soorten raamfolie zijn erg lichtdoorlatend. Breng je dit materiaal aan op ramen en glazen deuren dan behoud je dus veel lichtinval in de ruimte zelf. Wat de folie wél doet is het zonlicht dempen. Hierdoor ervaar je geen hinder meer van al te felle schitteringen. Ook dat is prettig, zeker in werkruimtes waar veel op computers gewerkt wordt. Naast een raamfolie dat schittering tegen gaat, kun je kiezen voor een folie met een warmtewerend effect, een isolerend effect of zelfs een UV-werend effect.

Praktisch

Raamfolie heeft geen speciale behandeling nodig en is gemakkelijk schoon te maken. Dit doe je tegelijk met het ramen wassen. Op plakfolie zul je in tegenstelling tot glas geen strepen zien na het ramen lappen. Daarbij kan raamfolie ontzettend lang meegaan, zo lang het goed is aangebracht. Met dit materiaal kun je jarenlang vooruit. Nog een voordeel van raamfolie is dat het geen ruimte wegneemt. Zo kun je in de vensterbank gerust grote potten met planten neerzetten, terwijl je met het plaatsen van bijvoorbeeld luxaflex rekening moet houden met wat ruimteverlies. 


Reageer

Lees ook:

6 stappen voor het schilderen van je trap >
Houten wandpaneel dat ook zorgt voor een unieke uitstraling >
Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden >
Houten schutting maken van rabat >
Zo maak je het huis levensloopbestendig >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Voordelen van een mooie laminaat vloer >
Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van brand in een woning? >
Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >
Foto’s maken voor de verkoop van je woning? Dit zijn goede tips >
Welke vloer is de beste voor jouw woning? >
4 tips voor het kopen van zonnepanelen >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Wanneer een schilder inschakelen? >
Dit zijn de voordelen van een scheidingswand in de woonkamer >

Terug naar overzicht >>