arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Nieuwe hordeur kopen: zo maak je de juiste keuze
Nieuwe hordeur kopen zo maak je de juiste keuze

Nieuwe hordeur kopen: zo maak je de juiste keuze

Een hordeur is zeker geen overbodige luxe. Vooral tijdens de zomermaanden kun je er veel plezier van hebben! De hor zorgt ervoor dat insecten buiten blijven, maar er nog steeds frisse lucht naar binnen kan. Zo kun je de deur naar de tuin of het (dak)terras gerust de hele dag wagenwijd open laten staan. Heb jij nog geen hordeur en ben je benieuwd wat de beste keuze is? Lees dan de handige tips uit het onderstaande artikel eens door.

Kijk naar de kozijnsituatie

Of je nou een bezoekje brengt aan een showroom of de horren online gaat bestellen – een goede voorbereiding is het halve werk. Noteer niet alleen alle afmetingen (maak hiervoor gebruik van goede meetinstructies), maar kijk ook naar de kozijnsituatie. Wil je een enkele of een dubbele deur laten plaatsen? Of heb je wellicht een luxe schuifpui die moet worden voorzien van een hordeur? Moet de hor in of op het kozijn gemonteerd worden? Kies vanzelfsprekend een hordeur die geschikt is voor jouw situatie.

Verdiep je in de verschillende types

Verdiep je in de verschillende types

Er zijn verschillende soorten hordeuren verkrijgbaar. De drie populairste types zijn scharnierende hordeuren, plissé hordeuren en horlamellen. Ieder soort heeft zo zijn eigen voordelen. Het is daarom belangrijk om goed naar jouw wensen en situatie te kijken. Horlamellen zijn bijvoorbeeld ideaal als je kleine kinderen en/of huisdieren hebt. Hier kunnen ze namelijk gemakkelijk zelf doorheen lopen. Een degelijke scharnierende hordeur is juist een hele stevige optie en met een moderne plissé hordeur kun je eenvoudig ruimte besparen.

Bepaal het soort gaas

Bij sommige hordeuren is het mogelijk om een ander soort gaas te kiezen. Zo is er extra sterk huisdierengaas dat bestand is tegen de scherpe nagels van huisdieren. Ook is er speciaal pollenwerend gaas verkrijgbaar. Dit type gaas houdt meer rondzwevende pollen tegen dan een standaard uitvoering. Perfect voor mensen die last hebben van hooikoorts!

Kies een geschikt formaat

Heeft jouw deuropening een standaard maat? Dan kun je kiezen voor een kant-en-klare hordeur. Als de kozijnen afwijken qua afmeting, kun je een hor op maat laten maken. Hierbij is het extra belangrijk om alles nauwkeurig op te meten.

Bepaal de kleur en stijl

Tot slot is het natuurlijk mooi als de nieuwe hordeur aansluit bij jouw woning. Kijk daarom ook naar de kleur van het gaas en de stijl van het frame. Bij hordeuren op maat zijn er nog meer mogelijkheden op het gebied van uitstraling. Zo kun je dus echt jouw ideale hordeur samenstellen.


Reageer

Lees ook:

Renovatieprojecten die je huis meer waarde geven >
De kleuren van kunststof kozijnen: Hoe kies je de perfecte tint voor je huis? >
Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Zelf in je woning klussen? Het belang van de juiste werkuitrusting >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Hoe houd je een woning koel? >
Waarom kiezen voor een geïsoleerde garagedeur? >
Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin >
Hoe je een gezond werkritme ontwikkelt >
Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >

Terug naar overzicht >>