arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Nieuw huis gekocht? Met deze klussen kun je direct aan de slag!
Nieuw huis gekocht Met deze klussen kun je direct aan de slag!

Nieuw huis gekocht? Met deze klussen kun je direct aan de slag!

Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Het is een ontzettend leuke en spannende tijd om in te trekken in je nieuwe stulpje, maar de kans is groot dat er nog het veel moet gebeuren nadat je de sleutels hebt gekregen. Want je wilt het natuurlijk helemaal naar je zin maken. Dus de hoogste tijd om te beginnen! Het kan zijn dat er hard werk voor nodig is om dit huis als je eigen huis te laten voelen. Zo is het misschien nodig om nieuwe kunststof kozijnen te installeren. Of wil je liever de keuken op een andere plek hebben. Dit zijn slechts twee van de vele opties en taken natuurlijk. Maar waar begin je? Hieronder lees je meer over de klussen die je prioriteit kunt geven bij het opknappen van je nieuwe huis.

Verbeteren van de isolatie

Een van de belangrijke dingen die je wilt aanpakken zijn onderhoudsklussen op het gebied van isolatie. Dit heeft namelijk grote gevolgen voor de duurzaamheid van je huis. Veel mensen denken namelijk dat hun huis goed geïsoleerd is, maar dat blijkt in de praktijk toch vaak niet zo te zijn. Dus is het belangrijk om je nieuwe woning optimaal te isoleren als dat nog niet het geval is. Check alle ramen en deuren goed. Je kunt de kozijnen vervangen indien nodig. En kijk ook goed naar de dakisolatie en verbeter deze waar nodig.

Verbeteren van de isolatie

Stuc- en schilderwerk

Ook de muren hebben wat liefde en aandacht nodig. Het kan daarom geen kwaad om ze onderhanden te nemen voordat je in je nieuwe huis trekt. De vorige bewoners hebben er namelijk in geleefd en dat is soms te zien aan de muren. Heldere witte muren kunnen elke kamer een frisse, moderne uitstraling geven. En je kunt de muren natuurlijk verven in de kleur die jij mooi vindt. Als schilderen alleen niet voldoende is, kun je gaan voor het volledige stucwerk van de muren.

De vloer

Een andere goede klus om mee te beginnen is de vloer. Afhankelijk van het soort vloer dat je kiest, zijn er verschillende manieren van voorbereiding nodig voordat de installatie begint. Als je bijvoorbeeld een houten vloeren legt, is het belangrijk om de ondervloer te controleren op oneffenheden voordat je de materialen legt. Zodat er tijdens de installatie niets mis kan gaan. Voor wie een eenvoudiger oplossing zoekt zijn er ook veel onderhoudsarme opties, zoals PVC of laminaat.

Inbouwverlichting

Een klus die je ook zeker niet over het hoofd mag zien is de verlichting. Dit kun je namelijk in de hele ruimte verbeteren door middel van sfeervolle inbouwverlichting. Dat is vooral belangrijk als het huis oudere armaturen heeft die misschien niet meer voldoen aan de huidige normen of gewoon niet passen bij de stijl die je voor ogen hebt. Het vervangen van verouderde verlichting zal elke kamer direct transformeren en een uitnodigende sfeer creëren. Of het nu gaat om inbouwverlichting in de keuken of sfeervolle spotjes in de woonkamer, het aanpassen van de verlichting geeft je nieuwe huis meteen een upgrade! 

Je nieuwe huis opknappen en naar je zin maken kan veel werk zijn. En de prioriteiten zijn op het begin niet helemaal te overzien. Maar deze essentiële klussen zijn een prima om mee te beginnen. Veel succes met de verbouwing!


Reageer

Lees ook:

De 5 grootste voordelen van een warmtepomp >
Tips voor het maken van een plantenwand >
Hoe en waarom een lichtkoepel isoleren? >
Nieuwe tuinset? Zo zorg je ervoor dat hij mooi blijft! >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
8 redenen om HPL platen te gebruiken voor je verbouwing >
Aan de slag met kwaliteitsgereedschap >
Zo maak je de verbouwing tot een succes >
Ondanks hoge gasprijzen toch lekker in bad? Volg deze tips! >
Minder energieverbruik in huis met deze tips >
Tips voor het kopen van een werkbank >
Creëer een fijn thuiskantoor met deze 4 x tips! >
Badkamer verbouwen met een laag budget; onze aanbevelingen! >
Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning >
5x redenen om voor glasvezel internet te kiezen >

Terug naar overzicht >>