arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Kan de juiste kraan ervoor zorgen dat je minder water verbruikt?
Kan de juiste kraan ervoor zorgen dat je minder water verbruikt?

Kan de juiste kraan ervoor zorgen dat je minder water verbruikt?

Milieubewust en zuinig zijn, maar ook vooral een zo laag mogelijke eindrekening hebben, wordt steeds belangrijker. Maar kan de juiste kraan daarbij helpen? Ben je benieuwd of de juiste kraan ervoor kan zorgen dat je minder water verbruikt? Lees dan snel verder!

Waarom minder verbruiken

We beseffen vaak niet hoe bijzonder het is dat wij in Nederland eenvoudig toegang hebben tot water. Er zijn weinig plekken op de wereld waar je goedkoper kraanwater zult vinden dan in Nederland. Dit komt onder andere doordat we dit in Nederland erg goed geregeld hebben. Zo is het heel erg bijzonder dat we in Nederland waterschapsverkiezingen hebben. Het belang van water wordt pijnlijk duidelijk als we kijken naar landen die het minder hebben dan wij. Zo zijn watertekorten in heel erg veel landen al jarenlang de standaard. Niet iedereen heeft het in dat opzicht zo goed als dat wij het in Nederland hebben. In Nederland beginnen wij echter ook steeds meer te merken dat we minder en minder toegang hebben tot water. Voornamelijk in de zomer is dit een reëel probleem geworden, door klimaatverandering en piekgebruik zou het weleens kunnen voorkomen dat ook wij te maken gaan hebben met watertekorten. Dit alleen al zou genoeg motivatie moeten zijn om minder water te gaan gebruiken. Daarnaast is het met de stijgende prijzen ook een goed idee voor je portemonnee om te verminderen op je watergebruik of er op z’n minst zo efficiënt als mogelijk mee om te gaan. Om te zorgen dat je minder en efficiënter water kan gaan verbruiken, is het van belang dat je de juiste kraan en kraanonderdelen hebt.

De juiste kraan

De juiste kraan

Een goede kraan kan een flink verschil maken op je eindafrekening als je iemand bent die redelijk wat water verbruikt. Zo zijn de standaard kranen bij woningen niet heel erg efficiënt of zuinig. Daarom doe je er goed aan rond te kijken voor een nieuwe kraan en bijpassende onderdelen. Zo zijn er kranen met een temperatuurbegrenzer en met een zogeheten eco-modus, waarmee je meer kunt besparen. Je kunt bij de Vervangingsmarkt de beste, maar ook meest modieuze kranen vinden. 

Kortom, het aanschaffen van de juiste kraan kan ervoor zorgen dat je minder water verbruikt. Dit is beter voor het milieu en voor je medemens, maar ook voor je portemonnee. Je kunt de beste en meest modieuze kranen en kraanonderdelen vinden bij Vervangingsmarkt.


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >
Hoe krijg je meer zonlicht in je woning? >
Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >

Terug naar overzicht >>