arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Je eigen homegym bouwen: dit zijn de beste tips
Je eigen homegym bouwen: dit zijn de beste tips

Je eigen homegym bouwen: dit zijn de beste tips

Houd jij van sporten, maar heb je geen zin om telkens naar de sportschool te gaan? Dat is natuurlijk goed mogelijk. Om toch te kunnen blijven sporten, kan het een mogelijkheid zijn om dit gewoon thuis te doen. Ook thuis sporten is namelijk prima mogelijk. Wel dien je hier dan natuurlijk de ruimte voor te hebben. Als dit het geval is, kan het een leuk idee zijn om een homegym te bouwen. Echter komt hier nog wel wat bij kijken, je zet tenslotte niet zomaar even een homegym op. Om jou hierbij op weg te helpen, zetten wij in dit artikel wat handige tips op een rij.

De juiste ruimte vinden

Voordat je thuis een homegym kunt bouwen, is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste ruimte vindt. Misschien heb je thuis nog een kamer die helemaal niet gebruikt wordt. Dat zou natuurlijk ideaal zijn, want dan kun je deze kamer gebruiken. Heb je minder ruimte in je huis beschikbaar? Dan kan het een optie zijn om misschien een deel van een gebruikte ruimte te gebruiken voor de home gym. Misschien is er lege hoek waar je ideaal zou kunnen sporten. Uiteraard zou je er ook voor kunnen kiezen om een bepaalde ruimte in huis wat anders in te delen. In de homegym zal waarschijnlijk fitnessapparatuur komen te staan, dus houd hier rekening mee met het kiezen van een ruimte. Sommige apparatuur kan namelijk best wat ruimte in beslag nemen.

Juiste fitnessapparatuur

Als je een homegym wilt bouwen in huis, kan uiteraard de juiste fitnessapparatuur niet ontbreken. Het is dan ook belangrijk dat je hier van tevoren goed over nadenkt. Er is namelijk veel verschillende fitnessapparatuur te koop. Het is dus van belang dat jij bepaalt wat je graag zou willen trainen. Uiteraard is het mogelijk, indien je de ruimte hiervoor hebt, om meerdere fitnessapparaten te plaatsen in de homegym. Aan welke fitnessapparatuur je zou kunnen denken? Een roeitrainer, fietstrainer, crosstrainer, hometrainer, halterbank, halterstangen, halterschrijven, dumbbells en ge zo maar door.

Door de vele soorten kan het lastig zijn om hierin een keuze te maken. Ga na wat je het liefst doet en welke spiergroepen je graag zou willen trainen en maak op basis daarvan een goede keuze. Uiteraard is het aan te raden om te kiezen voor meerdere apparaten, die ieder bedoeld zijn voor een ander doeleind. Zo voorkom je dat je meerdere apparaten in je homegym hebt waarmee je eigenlijk bijna hetzelfde doet. Probeer te variëren, dat maakt de sportsessies uitdagender.

De verlichting

Ben jij iemand die graag ’s avonds sport? Dan is verlichting natuurlijk essentieel. Het is dan ook belangrijk dat je hierover beschikt in jouw homegym. De verlichting kan lekker fel zijn, net zoals bijvoorbeeld in de sportschool of in een sporthal. Probeer dit dus zeker te realiseren als dit in de ruimte in jouw huis nog niet het geval is. Verlichting is belangrijk om lekker aan de slag te kunnen.

De ruimte leuker maken

De ruimte leuker maken

Een saaie ruimte geeft je misschien maar weinig motivatie om eens flink te gaan sporten. Daarom is het een aanrader om de ruimte van jouw homegym wat op te leuken. Hoe je dit kunt doen? Je kunt aan verschillende dingen denken. Van het ophangen van spiegels tot motiverende quotes als muurdecoratie: het is helemaal aan jou. Kies iets uit wat jou motiveert om beter te gaan sporten. Bovendien is sporten een stuk leuker in een gezellige ruimte dan in een saaie ruimte, nietwaar?

Muziek

Wat je nog meer nodig kan hebben voor een goede sportsessie in jouw eigen homegym? Muziek. Dit kan er namelijk voor zorgen dat jouw workouts een boost krijgen. Uptempo muziek kan er namelijk voor zorgen dat je gemotiveerd blijft en dus vanzelfsprekend beter gaat sporten. Je kunt ervoor kiezen om een speaker te plaatsen in de homegym, al kan het natuurlijk ook een mogelijkheid zijn om gewoon oortjes in te doen. Net wat jij fijn vindt!

Met deze tips kun je al een heel eind komen in het bouwen van een eigen home gym. En ja, het kan zeker de moeite waard zijn om dit te doen. Zo hoef je nooit meer naar de sportschool en kun je de sportsessies gewoon lekker thuis uitvoeren.


Reageer

Lees ook:

Het verhogen van comfort in huis >
Hoe kies je de beste beglazingskit? >
De 5 grootste misverstanden over vloerisolatie >
Waarom is de code van je Velux dakraam belangrijk? >
Wanneer is het tijd om jouw garagedeur te vervangen? 5 vragen >
Beleef een fantastisch ontwerp en verminder het galmen, nu bij ARBA Wood >
5 ideeën om je huis meer een thuis te maken! >
Appartement aan expats verhuren? Tips voor tevreden bewoners! >
Welke verzekering heb je nodig voor je eerste woning? >
Drie innovaties om te omarmen; dit zijn ze! >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Een lichtpuntje in huis Het verhaal van een familie en hun VELUX dakraam >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >

Terug naar overzicht >>