arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Is jouw woning weer aan een verfbeurt toe?
Is jouw woning weer aan een verfbeurt toe?

Is jouw woning weer aan een verfbeurt toe?

Wie een eigen huis heeft, weet dat deze tenminste eens in de vijf jaar opnieuw in de verf moet worden gezet. Doe je dit niet, dan zal je houtwerk schade oplopen omdat de weersinvloeden volop grip zullen krijgen op het hout. Dat kan leiden tot grote problemen. Rottend hout is niet meer waterdicht en water kan veel schade toebrengen aan je woning. Zorg er daarom voor dat je huis in goede staat blijft. Heb je geen zin in al dit onderhoud? Kies dan voor de juiste materialen. Vervang hout door kunststof en je huis zal er niet alleen langdurig mooi uitzien, je hebt ook nauwelijks nog werk van het onderhoud.

Waar kun je kunststof gebruiken?

Als je kunststof op je woning wilt aanbrengen, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Waarschijnlijk wist je al van het bestaan van kunststof deuren en kozijnen. Wat veel mensen niet weten is dat je ook voor kunststof gevelbekleding kunt gaan. Door je hele gevel te bedekken met kunststof platen hoef je nooit meer je gevel te schuren en te verven. Je kunt kunststof platen in iedere gewenste kleur bestellen en op maat laten bezorgen. Het enige wat jij hoeft te doen, is de platen aanbrengen. Doe je dit liever niet zelf, huur dan een specialist in die dit werk graag voor je zal doen. Wil je inspiratie opdoen, dan kun je altijd eens door het aanbod van je leverancier gaan. Die laat je graag zien wat je allemaal kunt maken met gevelplaten.

Waar kun je kunststof gebruiken

Vervang lastig te verven onderdelen van je huis door kunststof

De onderdelen die het beste in de verf moeten zitten, zijn vaak de onderdelen waar je het lastigst bij kunt. Denk bijvoorbeeld aan de boeidelen op je woning. Deze zijn van groot belang voor de staat van je woning want rottende boeidelen zorgen voor veel problemen. Water kan dan overal je woning binnendringen met alle nare gevolgen van dien. Vervang daarom je houten exemplaren door kunststof exemplaren en je krijgt er twee zekerheden voor terug. Ten eerste ziet je huis er altijd goed uit omdat de kleur van je boeidelen niet zal vervagen en ten tweede blijven deze delen van je huis altijd in topconditie. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over rottend hout.

De mogelijkheden zijn ontelbaar

Als je eenmaal de warme uitstraling van kunststof ervaren hebt, dan is de kans groot dat je meer wilt. Je kunt niet alleen je gevel bekleden met kunststof en je boeidelen vervangen door kunststof, je kunt ook je windveren vervangen door een alternatief van kunststof. Hierdoor heb je veel minder onderhoud aan je woning en toch ziet alles er strak uit. Het enige wat je hoeft te doen, is eens per jaar een doekje over de platen halen om te zorgen dat alles er als nieuw uit blijft zien.


Reageer

Lees ook:

Het verhogen van comfort in huis >
Hoe kies je de beste beglazingskit? >
De 5 grootste misverstanden over vloerisolatie >
Waarom is de code van je Velux dakraam belangrijk? >
Wanneer is het tijd om jouw garagedeur te vervangen? 5 vragen >
Beleef een fantastisch ontwerp en verminder het galmen, nu bij ARBA Wood >
5 ideeën om je huis meer een thuis te maken! >
Appartement aan expats verhuren? Tips voor tevreden bewoners! >
Welke verzekering heb je nodig voor je eerste woning? >
Drie innovaties om te omarmen; dit zijn ze! >
Een lichtpuntje in huis Het verhaal van een familie en hun VELUX dakraam >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Serre-uitbreidingen voor bestaande woningen >
De voordelen van op maat gemaakte spiegels >
De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >

Terug naar overzicht >>