arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Inspiratie voor meer ledverlichting in het interieur
Inspiratie voor meer ledverlichting in het interieur

Inspiratie voor meer ledverlichting in het interieur

Wanneer we het hebben over indirect licht dan maak je gebruik van de omgeving om een bepaalde ruimte zo goed mogelijk te verlichten. Hierbij valt te denken aan het plafond of andere gebieden in de ruimte die licht weerkaatsen en er zo voor zorgen dat er een bepaalde sfeer ontstaat. Licht wordt voor sfeer vooral indirect gebruikt. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden van indirecte ledverlichting als inspiratie voor het interieur.

Indirecte ledverlichting in de woonkamer.

Er zijn diverse manier om indirect licht te creëren in de woonkamer.  Dit is vooral afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren en aan welke stijl je de voorkeur geeft.

Led vloerlampen zijn zeer geschikt als vorm van indirect verlichten voor de woonkamer en de keuken. Ze zijn te verplaatsen, dus je kunt hem plaatsen waar je wilt op iedere gewenst moment zodat je altijd de nadruk kunt leggen op welk gedeelte van de kamer dan ook.

Spotjes aan het plafond is een van de andere mogelijkheden die je hebt. Je kunt led spots overal ophangen en op deze manier ieder gewenst interieur mooi laten stralen.

Led-wandlampen zijn ook een interessante optie. Deze zorgen voor een sfeervolle woonkamer. Je kunt hiermee bijvoorbeeld zorgen voor een goed indirect verlichte zithoek of een goed verlicht pronkstuk zoals bijvoorbeeld een schilderij. Op het gebied van led-wandlampen komt indirecte verlichting het best tot zijn recht wanneer je de verlichting zo gelijkmatig mogelijk verdeeld over de ruimte.

Indirect led in de slaapkamer.

Wanneer er één plek gekozen moet worden waar je het allerliefste sfeer in zou brengen, dan moet dat wel de slaapkamer zijn. Dit is de plek waar je soms lange avonden en nachten doorbrengt. Een slaapkamer moet gezellig zijn. Wanneer je sfeer wilt creëren door middel van indirecte verlichting, zorg dan vooral voor dimbare verlichting zodat je altijd kunt zorgen voor de juiste sfeer. Indirect licht is soms erg fijn wanneer je voordat je gaat slapen nog even lekker wilt liggen op bed.

Meer sfeer in de badkamer met ledverlichting.

Meer sfeer in de badkamer met ledverlichting.

De badkamer wordt vaak beter verlicht door middel van indirect licht omdat er vaak meer licht op diverse plekken nodig is. De indirecte verlichting zorgt voor de basisverlichting en direct licht wordt bijvoorbeeld steeds vaker gebruikt voor de douche. Elektriciteit en water gaan echter niet zo goed samen, je zult dus moeten kijken naar afgeschermde lichtbronnen. Je kunt dan het beste kijken naar de aanschaf van led-wandarmaturen. Wil je hier meer over weten? Kijk dan bij Letsleds voor meer informatie.

Meer sfeer in huis door middel van ledstrips.

Led strips zijn de laatste jaren enorm populair. Dit is omdat je ze bijna overal kunt plaatsen, en ze hebben een eigen plakrand aan de achterkant waardoor het vastzetten ook zo eenvoudig als wat is. Daarnaast heb je vaak een afstandsbediening met oneindig veel mogelijkheden en functies. Je kunt ze plakken onder de bank, achter de televisie, onder het bed, aan de onderkant van de traptreden en ga zo maar door. Ledstrips zijn de smaakmaker als het gaat om sfeer en indirecte verlichting. Vanwege de aanpasbaarheid van de kleuren en de helderheid van de verlichting kun je iedere gewenste sfeer creëren wanneer je een aantal ledstrips plakt op geschikte plekken bij het interieur.


Reageer

Lees ook:

Renovatieprojecten die je huis meer waarde geven >
De kleuren van kunststof kozijnen: Hoe kies je de perfecte tint voor je huis? >
Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Zelf in je woning klussen? Het belang van de juiste werkuitrusting >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Hoe houd je een woning koel? >
Waarom kiezen voor een geïsoleerde garagedeur? >
Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin >
Hoe je een gezond werkritme ontwikkelt >
Maak jouw kleine hal optisch groter en ruimtelijker >
Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >

Terug naar overzicht >>