arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Déze slimme & eenvoudige gewoontes zorgen dat je tijd bespaart in het huishouden
Déze slimme & eenvoudige gewoontes zorgen dat je tijd bespaart in het huishouden

Déze slimme & eenvoudige gewoontes zorgen dat je tijd bespaart in het huishouden

Het is altijd mooi meegenomen: tijd besparen in het huishouden. Geef nu toe: je wordt er waarschijnlijk niet blij van om veel tijd te moeten besteden aan klusjes zoals de schoonmaak. Gelukkig zijn er verschillende tijdbesparende tips, die het je gemakkelijker maken! Lees gauw verder.

Houd het bij

Dé belangrijkste tip: houd het bij! Het lijkt misschien veel werk als je je dagelijks even bezighoudt met het huishouden, maar in werkelijkheid valt dit dan juist mee. Als je het namelijk netjes bijhoudt, hoef je nooit veel werk in één keer te doen. Is dat even mooi meegenomen! Maak er daarom een gewoonte van om dagelijks even een vliegensvlug opruimrondje door het huis te doen. Zo begin je elke dag ook weer met een frisse start. En zo is het geen punt als er onverwachts visite voor de deur staat.

Déze slimme & eenvoudige gewoontes zorgen dat je tijd bespaart in het huishouden

Schoenen uit in huis

Het is irritant als de vloer in huis vies is. Je kunt dan weer direct aan de slag gaan met de stofzuiger of de dweil. Het helpt absoluut als je je schoenen uitdoet binnenshuis. Dat geldt dan voor het hele gezin: denk ook aan je partner en kinderen. Vuil blijft met name onder de schoenen hangen, en hiermee voorkom je dat het over de hele vloer wordt verspreid. Pantoffels of slippers naast de deur, en daarop verder wandelen binnen! Ook dat is een gewoonte die is aan te leren.

Direct de afwas doen

Doe direct na een eetmoment de afwas. Heb je een vaatwasser? Dan kun je de boel direct even inruimen. Afspoelen kan tevens helpen, als je toch niet meteen aan de hele vaat toekomt. Zo koekt er in ieder geval niets aan – op een later moment bespaar je daar vervolgens weer tijd mee.

Déze slimme & eenvoudige gewoontes zorgen dat je tijd bespaart in het huishouden

Wasmachine regelmatig laten draaien

Stapelt de was zich gauw op in jouw huishouden? Uiteindelijk ben je dan weer een volledige dag bezig met wassen draaien. Ook hier is de tip dus weer om het bij te houden. Doe bijvoorbeeld om de dag een was – dat is goed te overzien. Kleding blijft zo ook frisser, nog een fijne huishoudtip: het blijft niet allemaal te lang in de mand liggen.

Tafels iedere avond opruimen en afnemen

De laatste tip voor het huishouden: je kunt voor het slapengaan steevast even de tafels leeghalen en afnemen met een doekje. Denk aan de eettafel en de bijzettafel. Zo gepiept, en zo oogt je woning direct weer fris en opgeruimd. Het doet meer dan je denkt!


Reageer

Lees ook:

De voordelen van een inloopdouche >
5 tips voor het installeren van laminaat >
Ben jij op zoek naar een mooie woning in Enschede? >
6 stappen voor het schilderen van je trap >
Houten wandpaneel dat ook zorgt voor een unieke uitstraling >
Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden >
Houten schutting maken van rabat >
Zo maak je het huis levensloopbestendig >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Voordelen van een mooie laminaat vloer >
Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van brand in een woning? >
Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >
Foto’s maken voor de verkoop van je woning? Dit zijn goede tips >
Welke vloer is de beste voor jouw woning? >
4 tips voor het kopen van zonnepanelen >

Terug naar overzicht >>