arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Hoe zorg je voor meer natuurlijk licht in huis?
Hoe zorg je voor meer natuurlijk licht in huis

Hoe zorg je voor meer natuurlijk licht in huis?

Is het in jouw huis altijd maar wat donker? Dat kan heel vervelend zijn! Daglicht is immers goed voor je gezondheid en gemoedstoestand – daarom wil je er het liefst zoveel mogelijk van hebben in huis. Gelukkig zijn er slimme oplossingen voor meer natuurlijk licht in huis: lees gauw verder!

Een dakraam plaatsen voor meer natuurlijk licht

Als je weinig daglicht in huis hebt, heeft dat er vaak mee te maken dat er maar weinig licht binnenkomt via de ramen in je muur. Misschien staat je woning bijvoorbeeld in een dichtbebouwde straat of heb je veel begroeiing in de tuin. Een ideale oplossing? Een dakraam laten plaatsen! Grote kans namelijk dat hier veel meer licht door naar binnen schijnt. Zeker als je een plat dak hebt, is dit eenvoudig in je woning te integreren. Met een kwalitatief dakraam voor een plat dak voeg je een mooi daglichtelement toe aan je woning. Kies voor een dakraam met HR++ isolatieglas, voor een hoge isolatiewaarde en uitstekende geluidsreductie. Met een dakraam van glas ga je voor een fraaie en strakke look met een modern jasje, dankzij de lage hellingshoek en de nette witte afwerking aan de binnenzijde.

Lichte kleuren in je woning

Heb je veel donkere kleuren in je woning, bijvoorbeeld op de muur of vloer? Dat kun je maar beter aanpassen als je meer daglicht in huis wilt. Hoe dat zit? Met lichte kleuren in je interieur wordt het daglicht dat naar binnen schijnt beter weerkaatst. En zo oogt je woning dus nog een stukje lichter! Witte muren en een witte vloer zijn de juiste keuze, maar denk ook aan witte kozijnen en witte raamdecoratie.

Geef daglicht meer kans bij je ramen

Geef daglicht meer kans bij je ramen

Als je het idee hebt dat je maar weinig natuurlijk licht in huis hebt, kan dat ook komen omdat je de ramen niet goed vrijhoudt. Misschien hangen er wel grote gordijnen voor de ramen, die ook als ze opengeschoven zijn in de hoeken veel licht tegenhouden. Of denk aan jaloezieën die je niet goed omhoog kunt doen – dat is niet bevorderlijk voor het daglicht in huis. Of staan de vensterbanken vol met accessoires? Hoewel dat er natuurlijk heel gezellig uitziet, geef je daglicht zo minder kans. Houd het liever minimaal met de aankleding bij je ramen.

Geen begroeiing voor de ramen

Zowel in de voortuin als de achtertuin kan begroeiing bij je ramen veel natuurlijk licht tegenhouden. Nu denk je misschien dat dat wel meevalt als de struik, boom of plant niet vrijwel direct tegen het raam staat, maar ook op enkele meters afstand wordt het licht zo nog altijd tegengehouden. Plaats daarom liever geen hoge begroeiing in de buurt van je ramen – verderop in je tuin ziet het er vast net zo fraai uit. En zo geniet je van meer lichtinval in je woning!


Reageer

Lees ook:

Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert >
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >

Terug naar overzicht >>