arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Hoe krijg je meer zonlicht in je woning?
Hoe krijg je meer zonlicht in je woning?

Hoe krijg je meer zonlicht in je woning?

Heb je een tekort aan zonlicht in je woning? Dat kan vooral in de Nederlandse winter erg vervelend zijn. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen! Wil je de beste oplossingen ontdekken om jouw woning te laten stralen? Neem dan deze tips zeker in overweging.

Speel met de indeling voor meer zonlicht

Je kunt natuurlijk niet zomaar meer zonlicht in een kamer krijgen zonder grote verbouwingen, maar je kunt het natuurlijk wel zo laten lijken! Verplaats banken, stoelen en ander meubilair waar je de meeste tijd doorbrengt dichter bij de ramen. Als de zon niet naar jou toe komt dan is de enige optie om zelf naar de zon te gaan.

Een likje verf kan ook zeker geen kwaad om een lichtere ruimte te maken! Donkere muren laten kamers gelijk donkerder ogen. Deze donkere tinten kunnen er prachtig uitzien, maar zijn helaas niet geschikt voor elke woning. Overweeg daarom wit of crème kleuren als je meer licht nodig hebt.

Maak gebruik van spiegels

Laat je huis stralen door gebruik te maken van spiegels. Spiegels zijn ideaal wanneer je niet veel zonlicht hebt. Waarom? Ze laat stralen van zonlicht over heel de kamer weerkaatsen. Er zijn zoveel verschillende opties voor spiegels dat het een gemakkelijke en snelle oplossing is wanneer je kamer zonlicht tekortkomt. Van staande spiegels tot hangspiegels, je zal er vast wel een plekje voor kunnen vinden. Plaats de spiegel voor een raam en laat de zonnestralen over de kamer heen dansen.

Een zonnige aanbouw

Een zonnige aanbouw is een geweldige manier om meer licht en ruimte te krijgen. Of je nu kiest voor een serre of een mooie veranda met schuifdeuren, beide opties bieden hun eigen voordelen. In een serre kun je heerlijk relaxen tussen de planten en geniet je dankzij grote ramen en een glazen dak van veel daglicht. Planten, zoals tomaten, gedijen uitstekend in een serre.

In een serre aanbouw kan je heerlijk relaxen tussen planten en natuur. Dankzij grote ramen en een glazen dak komt er veel daglicht binnen. Het is net alsof je altijd buiten bent! En weet je wie daar ook heel erg van houd? Planten! Decoratieve planten met prachtige bloemen, maar ook planten zoals tomaatjes houden echt van het klimaat in een serre. Een serre zorgt voor onder andere een gezellige leeshoek, een plek om te eten of zelfs als speelruimte voor kinderen.

Als je liever een aanbouw met een schuifdeur hebt, geniet je van binnen en buiten. Met een schuifdeur kun je gemakkelijk naar buiten gaan en de frisse lucht binnenlaten, terwijl je nog steeds beschut bent van buiten. In de zomer gooi je de schuifdeuren open en heb je lekker frisse lucht, of in de winter houd je juist alles dicht om warmte van de zon op te bouwen! Of je nu ’s ochtends koffie wilt drinken op het terras of ’s avonds wilt dineren onder de sterren, een aanbouw met schuifdeur is de beste optie.

Een zonnige aanbouw

Voordelen van zonnige ruimtes

Een huis met zonnige ruimtes is niet voor niks ontzettend gewild. Zonlicht heeft zoveel voordelen voor je gezondheid en humeur, maar ook voor je planten, huisdieren en kinderen. Zonlicht heeft echt veel voordelen, maar de beste voordelen voor zonlicht in je huis hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

  1. Goed humeur: Zonnige kamers maken je vrolijk! Het licht van de zon kan je blijer en energieker maken.
  2. Betere concentratie: Als je in een zonnige kamer bent, kun je je beter concentreren. Het licht maakt je wakker en helpt je om je beter te focussen.
  3. Gezonder leven: Zonlicht kan helpen om je huis gezonder te maken. Wist je dat zonlicht slechte bacteriën doodt en de lucht schoner maakt? Ook groeien planten beter in het licht, dus je huis zal extra fris zijn!
  4. Minder energie gebruiken: In zonnige kamers heb je minder lampen nodig. Dat bespaart energie en geld!
  5. Mooi uitzicht: Zonnige kamers zijn gewoon mooi. Het licht maakt je huis kleurrijker en gezelliger. Wat je ook doet, een zonnige kamer is altijd fijn.

Reageer

Lees ook:

Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >
Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >

Terug naar overzicht >>