arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Hoe kies je de juiste afvalcontainer?
Hoe kies je de juiste afvalcontainer

Hoe kies je de juiste afvalcontainer?

Als je je huis wilt gaan verbouwen, sta je voor een leuke uitdaging. Zéker als je zelf je huis gaat verbouwen, kun je je mouwen alvast opstropen. Om het gehele klustraject een stuk makkelijker te maken, komt een afvalcontainer maar al te goed van pas. Alle oude objecten en onderdelen die je uit je woning haalt, kun je direct in deze afvalcontainer leggen. Dit maakt het verbouwen alleen maar makkelijker.

Maar, hoe kies je nou de juiste afvalcontainer? Een container huren is op zich niet al te lastig, maar je moet wel de juiste container huren. Om je hier een handje bij te helpen, staan de belangrijkste aandachtspunten hieronder op een rijtje.

Afmetingen van de container

Uiteraard spelen de afmetingen van de container een cruciale rol. Heb je voor je verbouwing een hele grote afvalcontainer nodig? Of wil je juist voor een kleinere afvalcontainer gaan, bijvoorbeeld omdat er rondom je huis weinig ruimte voor een container is? Kijk goed naar je wensen en vertaal deze wensen naar de afmetingen van de container.

De afmetingen worden overigens altijd in kubieke meter aangegeven. De meest gekozen afmetingen zijn hierbij 3, 4, 6 en 10 kubieke meter.

Welk afval wil je weggooien?

Ook moet je goed kijken naar het soort afval dat je weg wilt gaan gooien. Indien er een grote verbouwing op de planning staat, krijg je met allerlei soorten afval te maken. In dat geval kan het raadzaam zijn om meerdere containers te huren, zodat je het afval direct kan scheiden. Bij kleinere verbouwingen kun je ook voor een bouwafval container kiezen waar je al het afval in kunt leggen.

Kijk goed naar de ‘leveringsvoorwaarden’

Kijk goed naar de ‘leveringsvoorwaarden’

Bij container verhuur worden altijd bepaalde leveringsvoorwaarden gehanteerd. Deze voorwaarden hebben betrekking op bijvoorbeeld de gebruiksduur van de container. Ook moet je goed kijken naar de levering en het ophalen van de container. Op welke dagen gebeurt dit? Heb je hier zelf zeggenschap over? Of kun je dit in overleg met de verhuurder doen? Stuk voor stuk belangrijke vragen om op voorhand naar te kijken.

Kijk goed naar het prijskaartje

Tot slot is het uiteraard ook aan te raden om goed naar het prijskaartje te kijken. Een afvalcontainer huren kost simpelweg geld, maar de tarieven hiervoor kunnen flink uiteenlopen. Vraag voor de zekerheid bij meerdere verhuurders een offerte op, zodat je een goede vergelijking kunt maken.


Reageer

Lees ook:

Wat te doen als een oudere valt? >
Zorg voor een mooi geheel met verlichting >
Zo koop je kinderbestendig servies >
De voordelen van kunststof gevelbekleding ten opzichte van hout >
Elektronisch materieel van goede kwaliteit >
Plat dak in de stad? Maak een tuindak! >
De voordelen van een inloopdouche >
5 tips voor het installeren van laminaat >
Ben jij op zoek naar een mooie woning in Enschede? >
6 stappen voor het schilderen van je trap >
Houten wandpaneel dat ook zorgt voor een unieke uitstraling >
Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden >
Houten schutting maken van rabat >
Zo maak je het huis levensloopbestendig >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >

Terug naar overzicht >>