arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Hierom zijn een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar
Hierom zijn een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar

Hierom zijn een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar

We denken niet echt veel na over verzekeringen. We sluiten ze af en betalen premie. Daarna is het gewoon een vaste kostenpost en gaan we door met ons leven. Tot we de verzekering nodig hebben. Dan zijn opeens de voorwaarden en dekking belangrijk. Dus als je bijvoorbeeld een inboedelverzekering of aansprakelijkheidsverzekering afsluit is het zaak om je daar even goed in te verdiepen. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan als je een beroep doet op de verzekering. Maar waar moet je op letten als je een inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering zoekt? Het is echt de moeite om een paar verschillende aanbieders te vergelijken want zowel de voorwaarden als de premie die je betaalt verschillen nogal. In dit artikel vertellen we je wat een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering is en waarom je ze af moet sluiten. Ook leggen we uit waar je op kunt letten om de beste en voordeligste verzekering te vinden. 

Dit dekt een aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kinderen die per ongeluk een voetbal door de ruiten van de buren schieten. Met een kinderfietsje langs de lak van een geparkeerde auto gaan. Of jij die tijdens een feestje bij vrienden een glas wijn omstoot en het dure vloerkleed ruïneert. Het kan gebeuren, maar met een goede aansprakelijkheidsverzekering zorg je dat een ongelukje geen grote ramp is. De zogenaamde aansprakelijksverzekering heet ook wel WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) of AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Hiermee is de schade die jij of je gezin bij een ander veroorzaken gedekt. 

Niet alleen spullen zijn gedekt

In feite wil je met een aansprakelijkheidsverzekering je gezin en jezelf beschermen. Je kan aansprakelijk worden gesteld als je de spullen van een ander beschadigt, maar ook als iemand anders gewond raakt door jouw toedoen. Denk niet te licht over een schadeclaim die daaruit kan voortvloeien. Als je bijvoorbeeld een voetganger aanrijdt op een zebrapad en deze blijvend arbeidsongeschikt raakt kan de claim in de honderdduizenden euro’s lopen. Kijk goed of je aansprakelijkheidsverzekering alle schade aan spullen en personen volledig vergoedt. 

Dit dekt de inboedelverzekering

Dit dekt de inboedelverzekering

Wanneer er brand uitbreekt of er bij je ingebroken wordt moet je de beschadigde of gestolen spullen vervangen. Daarvoor sluit je een inboedelverzekering af. Denk bij je inboedel aan alles wat je in huis hebt. Veel mensen sluiten een inboedel af op het moment dat ze op zichzelf gaan wonen en kijken er daarna niet meer na om. Dat is een veelgemaakte fout. Ga maar na, in de loop van de jaren breid je je inboedel uit waardoor de waarde stijgt. Het is dus belangrijk om na verloop van tijd te checken of de verzekering nog wel de waarde van je inboedel dekt. 

Hoeveel is je inboedel waard?

Loop gewoon eens door je huis heen en probeer objectief op te tellen wat het zou kosten om alles te vervangen. Meubels, televisie, wasmachine, droger, geluidsapparatuur, houten vloer, kunst, kleding, sieraden. Zeker weten dat je schrikt van het totaalbedrag. Zorg daarom dat een ruime dekking hebt van 100.000 euro of meer, dan zit je altijd goed. 


Reageer

Lees ook:

Zo geef je jouw woning een luxe uitstraling met vloertegels >
Zo ben je de zomerse hitte dit jaar slim voor >
Je eigen huis bouwen? Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten >
Je leidingen schoon houden doe je zo >
De gevaren van water in de kruipruimte voor je huis: wat je moet weten >
Maatwerkoplossingen voor een georganiseerd interieur >
Slimme zonwering: comfort en duurzaamheid in één >
Duurzame raamzonwering: hoe je huis energiezuinig en milieuvriendelijk wordt >
Waarom een makelaar in Amsterdam kiezen? >
Zo kun jij jouw huis een nieuwe look geven zonder veel geld uit te geven! >
Warm, duurzaam en gezond: de voordelen van wonen in een houten huis >
Populaire vloeren voor in huis anno 2024 >
Kleine veranderingen die je huis een luxere uitstraling geven >
Energiebesparende interieurtips! >
Isolatiematerialen voor bouwprojecten gebruiken >

Terug naar overzicht >>