arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Hierom zijn een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar
Hierom zijn een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar

Hierom zijn een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar

We denken niet echt veel na over verzekeringen. We sluiten ze af en betalen premie. Daarna is het gewoon een vaste kostenpost en gaan we door met ons leven. Tot we de verzekering nodig hebben. Dan zijn opeens de voorwaarden en dekking belangrijk. Dus als je bijvoorbeeld een inboedelverzekering of aansprakelijkheidsverzekering afsluit is het zaak om je daar even goed in te verdiepen. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan als je een beroep doet op de verzekering. Maar waar moet je op letten als je een inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering zoekt? Het is echt de moeite om een paar verschillende aanbieders te vergelijken want zowel de voorwaarden als de premie die je betaalt verschillen nogal. In dit artikel vertellen we je wat een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering is en waarom je ze af moet sluiten. Ook leggen we uit waar je op kunt letten om de beste en voordeligste verzekering te vinden. 

Dit dekt een aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kinderen die per ongeluk een voetbal door de ruiten van de buren schieten. Met een kinderfietsje langs de lak van een geparkeerde auto gaan. Of jij die tijdens een feestje bij vrienden een glas wijn omstoot en het dure vloerkleed ruïneert. Het kan gebeuren, maar met een goede aansprakelijkheidsverzekering zorg je dat een ongelukje geen grote ramp is. De zogenaamde aansprakelijksverzekering heet ook wel WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) of AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Hiermee is de schade die jij of je gezin bij een ander veroorzaken gedekt. 

Niet alleen spullen zijn gedekt

In feite wil je met een aansprakelijkheidsverzekering je gezin en jezelf beschermen. Je kan aansprakelijk worden gesteld als je de spullen van een ander beschadigt, maar ook als iemand anders gewond raakt door jouw toedoen. Denk niet te licht over een schadeclaim die daaruit kan voortvloeien. Als je bijvoorbeeld een voetganger aanrijdt op een zebrapad en deze blijvend arbeidsongeschikt raakt kan de claim in de honderdduizenden euro’s lopen. Kijk goed of je aansprakelijkheidsverzekering alle schade aan spullen en personen volledig vergoedt. 

Dit dekt de inboedelverzekering

Dit dekt de inboedelverzekering

Wanneer er brand uitbreekt of er bij je ingebroken wordt moet je de beschadigde of gestolen spullen vervangen. Daarvoor sluit je een inboedelverzekering af. Denk bij je inboedel aan alles wat je in huis hebt. Veel mensen sluiten een inboedel af op het moment dat ze op zichzelf gaan wonen en kijken er daarna niet meer na om. Dat is een veelgemaakte fout. Ga maar na, in de loop van de jaren breid je je inboedel uit waardoor de waarde stijgt. Het is dus belangrijk om na verloop van tijd te checken of de verzekering nog wel de waarde van je inboedel dekt. 

Hoeveel is je inboedel waard?

Loop gewoon eens door je huis heen en probeer objectief op te tellen wat het zou kosten om alles te vervangen. Meubels, televisie, wasmachine, droger, geluidsapparatuur, houten vloer, kunst, kleding, sieraden. Zeker weten dat je schrikt van het totaalbedrag. Zorg daarom dat een ruime dekking hebt van 100.000 euro of meer, dan zit je altijd goed. 


Reageer

Lees ook:

Déze slimme & eenvoudige gewoontes zorgen dat je tijd bespaart in het huishouden >
Help ik wil mijn huis snel verkopen: hoe pak ik dit aan? >
Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips! >
Wat kan ik doen om mijn energierekening deze winter laag te houden? >
Welk type dakbedekking is het beste voor een plat dak? >
Waarom is onderhoud aan het dak belangrijk >
Geeft jouw witgoedapparaat een storingscode aan? Dit kun je zelf doen >
Professionele slotenmaker inschakelen >
Dit zijn vijf onmisbare benodigdheden voor een doe-het-zelver >
Nieuwe meubels en woonaccessoires >
Waarom moet je je schoorsteen regelmatig laten vegen? >
Deze vloeren leg je gemakkelijk zelf >
Je eigen homegym bouwen: dit zijn de beste tips >
Moderne kerstversiering? Hier kun je aan denken: van kerstbomen van hout tot Scandinavische kerstdecoraties >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >

Terug naar overzicht >>