arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Het verschil in stoffen voor een dekbedovertrek uitgelegd
Het verschil in stoffen voor een dekbedovertrek uitgelegd

Het verschil in stoffen voor een dekbedovertrek uitgelegd

Je hebt vast al eens gezien dat dekbedovertrekken van verschillende stoffen gemaakt kunnen zijn. Elke stof heeft weer zijn eigen voordelen. Een dekbedovertrek moet bij jouw wensen passen zodat jij heerlijk kan slapen. Om te bepalen welk dekbedovertrek het beste bij jou past, is het handig om te weten wat het verschil is tussen de verschillende dekbedovertrekken. Wil je hier graag meer over weten? Blijf dan in ieder geval verder lezen voor meer informatie.

Katoenen dekbedovertrek

Er is een grote kans dat je al een katoenen dekbedovertrek in de kast hebt liggen. Katoen is namelijk erg populair op het gebied van dekbedovertrekken. Katoen is in ieder geval een natuurlijk product dat zacht aanvoelt. Doordat het een natuurlijk product is, betekent het dat dekbedovertrekken van katoen ook echt goed de vocht kan absorberen. Dit is handig als je tijdens het slapen last hebt van transpireren. Daarnaast ademt een katoenen dekbedovertrek ook prima. Een ander voordeel is dat een katoenen dekbedovertrek niet al te duur is, dus het is goed voor de portemonnee. 

Tencel dekbedovertrek

Tencel dekbedovertrek

Heb je nog nooit gehoord van tencel? Wellicht wel van lyocell. Dat is hetzelfde. Tencel wordt gezien als een duurzame stof, omdat het gemaakt wordt van eucalyptusbomen. Een tencel dekbedovertrek heeft als voordeel dat het zorgt voor goede ventilatie. Dit is heerlijk voor in de zomer, maar ook voor in de winter. Veel mensen gebruiken een tencel dekbed of dekbedovertrek dan ook het hele jaar door. Je kan een tencel dekbedovertrek overigens prima in de wasmachine wassen en dat is natuurlijk ideaal.

Flanel dekbedovertrek

Ben je op zoek naar een warm dekbedovertrek voor in de winter? Kies dan vooral voor een flanel dekbedovertrek. Een flanel dekbedovertrek is namelijk ideaal voor in de koude dagen. Dit komt doordat flanel voor veel warmte zorgt en deze warmte ook echt de hele nacht door vasthoudt. Een voordeel hiervan is dat deze stof erg lang meegaat en daardoor als duurzaam aan te merken is. Je hoeft het overigens niet eens te strijken, want er komen niet zo snel kreukels in.

Satijnen dekbedovertrek

Houd je van een luxe uitstraling in de slaapkamer? Dan is wellicht een essenza dekbedovertrek iets voor jou. Dit wordt namelijk gemaakt van satijn. Satijn heeft een mooie glans en is buitengewoon zacht en glad. Je moet hier wel echt van houden, want het is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen vinden dat satijn iets te glad is om onder te slapen. Het kan namelijk wegglijden, omdat het zo een gladde stof is. Het voordeel van een satijnen dekbedovertrek is wel dat deze vaak koel aanvoelt. Daardoor is een satijnen dekbed zeer geschikt voor de warme dagen in een hete zomer.


Reageer

Lees ook:

De voordelen van een inloopdouche >
5 tips voor het installeren van laminaat >
Ben jij op zoek naar een mooie woning in Enschede? >
6 stappen voor het schilderen van je trap >
Houten wandpaneel dat ook zorgt voor een unieke uitstraling >
Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden >
Houten schutting maken van rabat >
Zo maak je het huis levensloopbestendig >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Voordelen van een mooie laminaat vloer >
Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van brand in een woning? >
Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >
Foto’s maken voor de verkoop van je woning? Dit zijn goede tips >
Welke vloer is de beste voor jouw woning? >
4 tips voor het kopen van zonnepanelen >

Terug naar overzicht >>