arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Handige tools bij een verbouwing
Handige tools bij een verbouwing

Handige tools bij een verbouwing

De verbouwing van uw huis vraagt een goede organisatie. Daar krijgt u niet alleen mee te maken bij een grote of ingrijpende verbouwing. Een kleiner project is ook gebaat bij een zorgvuldige voorbereiding en een gestructureerde planning. Daarbij kunnen natuurlijk altijd dingen voorkomen die u vooraf niet heeft voorzien. Maar er zijn een aantal dingen die u wel kunt sturen.

Zelf verbouwen of het werk laten uitvoeren

Of u nu een hele zolderverdieping gaat verbouwen of de keuken bij de woonkamer wilt trekken, in de meeste gevallen vinden er bij een verbouwing hak- en breekwerkzaamheden plaats. Voordat u begint, is het goed om na te denken of u dit zelf wilt doen of dat u hiervoor mensen wilt inhuren. Het inhuren van vakmensen kan op het eerste oog duurder uitvallen. Maar vaak bespaart u een hoop tijd doordat zij heel gericht en professioneel te werk gaan. Daarnaast is de kans dat er fouten gemaakt worden een stuk kleiner dan wanneer u het zelf zou doen. Zeker als u ervoor zorgt dat de werkomstandigheden optimaal zijn, profiteert u van het snelle werktempo. Kies dus bijvoorbeeld voor een led breedstraler zodat er in alle jaargetijden met voldoende licht gewerkt kan worden.

Werk uw plannen tot in detail uit

Werk uw plannen tot in detail uit

Het doel van een verbouwing is dat u de leefruimte in uw huis wilt verbeteren. Hiervoor heeft u een goed plan nodig. Dat begint met het tot in detail uitdenken van uw wensen. Schakel hiervoor desgewenst een architect in. U heeft dan niet alleen bouwkundig een goed voorstel, u krijgt ook advies over het werken met duurzame materialen en u kunt vragen stellen over de eventuele vergunningen die u nodig heeft. Ook hiermee kunt u op den duur kosten besparen, omdat u niet voor verrassingen zult komen te staan.

Zorg voor een goed werkbare situatie tijdens de verbouwing

Nu u alles tot in de puntjes heeft voorbereid, kan het grote werk beginnen. Het materiaal is op tijd besteld en u heeft alle nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Daar valt ook goede bouwverlichting onder. U heeft geen verlichting meer aan het plafond hangen maar een goed zicht tijdens de werkzaamheden is natuurlijk wel belangrijk. Kies daarom voor een led breedstraler. Deze lampen hebben een grote lichtopbrengst en zijn daarnaast ook nog eens heel energiezuinig. Dat maakt dat de led breedstraler een hele goede vervanger is van de traditionele bouwlamp. De led breedstraler kan niet alleen ingezet worden voor klussen binnenshuis maar is ook geschikt voor gebruik buitenshuis. De aanbouw van een serre kan dus ook in de donkere wintermaanden gewoon plaatsvinden. Dankzij de bewegingssensor op de led breedstraler is er sprake van extra energiebesparing. U kunt zelf instellen na hoeveel seconden de lamp automatisch uitschakelt als er geen beweging in de ruimte is.

Profiteer ook na de verbouwing van de led breedstraler

Hoewel de investering in de energiezuinige led breedstraler zichzelf ruimschoots tijdens de verbouwing terugverdient, kunt u ook na de verbouwing nog volop profiteren van deze energiezuinige lamp. Hang de led breedstraler bijvoorbeeld onder de carport naast uw huis of achter in de tuin aan het schuurtje. Deze springt aan als er beweging plaatsvindt en zo heeft u altijd voldoende licht als u in het donker thuiskomt.


Reageer

Lees ook:

Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning >
5x redenen om voor glasvezel internet te kiezen >
Zo houd je je keuken opgeruimd en netjes! >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Welke grootte container heb ik nodig? >
Veel inbraak in jouw buurt? Dit kun je doen! >
DIY klussen: dit gereedschap is onmisbaar >
Je dak laten bedekken door een dakdekker >
Verhuizen: welke voorbereidingen moet je treffen? >
Hier moet je rekening mee houden bij de keuze voor een hypotheek >
3 x klussen in huis die je beter kunt uitbesteden >
Kan de juiste kraan ervoor zorgen dat je minder water verbruikt? >
Waar kun je Unipanel allemaal voor gebruiken? >
Is jouw woning weer aan een verfbeurt toe? >
5 tips voor het onderhoud van een zandbak >

Terug naar overzicht >>