arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Een grote tuin inrichten: 7 handige tips

Een grote tuin inrichten: 7 handige tips

Kleine tuinen, grote tuinen: ze zijn er in allerlei vormen te vinden. Waar het misschien vooral een uitdaging lijkt om een kleine tuin in te richten, kan dat met een grote tuin ook een ingewikkeld verhaal zijn. Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat de tuin er saai en kaal uitziet? Lees mee: we delen onze tips voor een grote tuin inrichten!

Neem de ruimte voor de zithoek

Het grote voordeel aan een grote tuin? Er is veel plek voor een relaxte zithoek! Bij een grote tuin ontwerp is dit dan ook zeker iets om mee te nemen. Een grote loungebank, een ruime eettafel voor dinertjes in de buitenlucht, comfortabele ligbedden: geef alles een heerlijk plekje. Zorg er ook voor dat het niet allemaal bij elkaar in een hoekje gepropt staat, maar stel de boel juist ruimtelijk op. Dat zorgt voor het mooiste resultaat!

Een grote tuin inrichten: 7 handige tips

Een grote tuin inrichten met meerdere zithoeken

Een andere manier van een grote tuin inrichten als het aankomt op de zithoek? Kies voor meerdere zithoeken in de tuin! De bank en de eettafel hoeven bijvoorbeeld niet per se naast elkaar te staan – je kunt ook verschillende gezellige hoekjes creëren. En zorg dat de ligbedden in een zonnige hoek staan, iets wat voor de eettafel misschien niet altijd een eis is. Zo zit je ook steeds ergens anders in je grote tuin, leuk voor de afwisseling!

Grote tuin ideeën: veel groen

Nog een tip voor een grote tuin aanleggen: kies voor veel groen! Dat zorgt namelijk voor een veel levendigere look dan een grijze tuin. Natuurlijk, je kunt ook voor een deel kiezen voor tegels, stenen en muurtjes. Maar laat groen de basis vormen. Wil je een grote tuin met weinig onderhoud? Ook dan is een groen karakter nog altijd een optie. Gras oogt bijvoorbeeld al heel anders dan een stuk tuin met alleen tegels. Of kies voor planten en heggen die langzaam groeien, dan heb je ook niet veel snoeiwerk.

Plek voor een moestuin

Vind je tuinieren juist wel leuk? Heerlijk, dan is een grote tuin echt een feest! Zorg voor een moestuin! Dat is een van dé tuintrends van 2020 – en zal ook de komende tijd populair blijven. Het is dan ook een tof idee: je fruit en groenten uit eigen tuin kunnen halen. Een leuke bezigheid!

Grote tuin ideeën: we delen onze tips

Veel bomen in een grote tuin

Om voor een levendige look te kiezen bij een grote tuin inrichten, is het verstandig om met hoogtes te spelen. Zo zorg je als het ware voor verschillende ‘lagen’ in je tuin. Van laag gras tot… precies, hoge bomen! Plaats ze op verschillende plekken in je tuin. En kies ook voor decoratie in de bomen, zoals een schommel of een hangstoel. En wat dacht je van gezellige lampjes in de bomen? Een sprookje in eigen tuin!

Een waterparadijs in een grote tuin aanleggen

Naast groen, hoort water ook zeker thuis in het straatje van grote tuin inspiratie. En water kun je in allerlei vormen naar je grote tuin toehalen. Denk aan een vijver of een fontein – prachtig om naar te kijken! Maar ook een zwembad en een jacuzzi behoren tot de mogelijkheden. Pak uit in je grote tuin, je hebt er immers de ruimte voor! Gun jezelf dat gevoel van luxe in je tuin. Een heerlijk vooruitzicht!

Stijlvolle extra’s bij een grote tuin inrichten

Ten slotte kun je kiezen voor verschillende extra’s bij de aanleg van een grote tuin. Zie decoratie als de finishing touch van je tuin. Plaats bijvoorbeeld mooie beelden en andere kunstwerken in de tuin. Die laten echt karakter zien – en zo zien we het graag in een mooie tuin!


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Hoe haal je het meeste uit een kleine tuin? >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >
Hoe krijg je meer zonlicht in je woning? >
5 voordelen van een veranda >
Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Schaduwdoek: het perfecte alternatief voor een parasol >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >

Terug naar overzicht >>