arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Een grote tuin inrichten: 7 handige tips

Een grote tuin inrichten: 7 handige tips

Kleine tuinen, grote tuinen: ze zijn er in allerlei vormen te vinden. Waar het misschien vooral een uitdaging lijkt om een kleine tuin in te richten, kan dat met een grote tuin ook een ingewikkeld verhaal zijn. Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat de tuin er saai en kaal uitziet? Lees mee: we delen onze tips voor een grote tuin inrichten!

Neem de ruimte voor de zithoek

Het grote voordeel aan een grote tuin? Er is veel plek voor een relaxte zithoek! Bij een grote tuin ontwerp is dit dan ook zeker iets om mee te nemen. Een grote loungebank, een ruime eettafel voor dinertjes in de buitenlucht, comfortabele ligbedden: geef alles een heerlijk plekje. Zorg er ook voor dat het niet allemaal bij elkaar in een hoekje gepropt staat, maar stel de boel juist ruimtelijk op. Dat zorgt voor het mooiste resultaat!

Een grote tuin inrichten: 7 handige tips

Een grote tuin inrichten met meerdere zithoeken

Een andere manier van een grote tuin inrichten als het aankomt op de zithoek? Kies voor meerdere zithoeken in de tuin! De bank en de eettafel hoeven bijvoorbeeld niet per se naast elkaar te staan – je kunt ook verschillende gezellige hoekjes creëren. En zorg dat de ligbedden in een zonnige hoek staan, iets wat voor de eettafel misschien niet altijd een eis is. Zo zit je ook steeds ergens anders in je grote tuin, leuk voor de afwisseling!

Grote tuin ideeën: veel groen

Nog een tip voor een grote tuin aanleggen: kies voor veel groen! Dat zorgt namelijk voor een veel levendigere look dan een grijze tuin. Natuurlijk, je kunt ook voor een deel kiezen voor tegels, stenen en muurtjes. Maar laat groen de basis vormen. Wil je een grote tuin met weinig onderhoud? Ook dan is een groen karakter nog altijd een optie. Gras oogt bijvoorbeeld al heel anders dan een stuk tuin met alleen tegels. Of kies voor planten en heggen die langzaam groeien, dan heb je ook niet veel snoeiwerk.

Plek voor een moestuin

Vind je tuinieren juist wel leuk? Heerlijk, dan is een grote tuin echt een feest! Zorg voor een moestuin! Dat is een van dé tuintrends van 2020 – en zal ook de komende tijd populair blijven. Het is dan ook een tof idee: je fruit en groenten uit eigen tuin kunnen halen. Een leuke bezigheid!

Grote tuin ideeën: we delen onze tips

Veel bomen in een grote tuin

Om voor een levendige look te kiezen bij een grote tuin inrichten, is het verstandig om met hoogtes te spelen. Zo zorg je als het ware voor verschillende ‘lagen’ in je tuin. Van laag gras tot… precies, hoge bomen! Plaats ze op verschillende plekken in je tuin. En kies ook voor decoratie in de bomen, zoals een schommel of een hangstoel. En wat dacht je van gezellige lampjes in de bomen? Een sprookje in eigen tuin!

Een waterparadijs in een grote tuin aanleggen

Naast groen, hoort water ook zeker thuis in het straatje van grote tuin inspiratie. En water kun je in allerlei vormen naar je grote tuin toehalen. Denk aan een vijver of een fontein – prachtig om naar te kijken! Maar ook een zwembad en een jacuzzi behoren tot de mogelijkheden. Pak uit in je grote tuin, je hebt er immers de ruimte voor! Gun jezelf dat gevoel van luxe in je tuin. Een heerlijk vooruitzicht!

Stijlvolle extra’s bij een grote tuin inrichten

Ten slotte kun je kiezen voor verschillende extra’s bij de aanleg van een grote tuin. Zie decoratie als de finishing touch van je tuin. Plaats bijvoorbeeld mooie beelden en andere kunstwerken in de tuin. Die laten echt karakter zien – en zo zien we het graag in een mooie tuin!


Reageer

Lees ook:

Het verhogen van comfort in huis >
Hoe kies je de beste beglazingskit? >
De 5 grootste misverstanden over vloerisolatie >
Waarom is de code van je Velux dakraam belangrijk? >
Wanneer is het tijd om jouw garagedeur te vervangen? 5 vragen >
Beleef een fantastisch ontwerp en verminder het galmen, nu bij ARBA Wood >
5 ideeën om je huis meer een thuis te maken! >
Appartement aan expats verhuren? Tips voor tevreden bewoners! >
Welke verzekering heb je nodig voor je eerste woning? >
Drie innovaties om te omarmen; dit zijn ze! >
Een lichtpuntje in huis Het verhaal van een familie en hun VELUX dakraam >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Serre-uitbreidingen voor bestaande woningen >
De voordelen van op maat gemaakte spiegels >
De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >

Terug naar overzicht >>