arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Gelaagd glas: dit zijn de voordelen!
Gelaagd glas: dit zijn de voordelen!

Gelaagd glas: dit zijn de voordelen!

Gelaagd glas begint steeds populairder te worden. Niet gek ook, want het brengt een hoop voordelen met zich mee ten opzichte van enkel glas. Enkel glas breekt namelijk snel, waardoor het niet echt veilig is. Daarnaast houdt het warmte slecht vast wat ten koste gaat van de duurzaamheid. Helemaal nu de energiekosten steeds verder oplopen kiezen steeds meer mensen voor gelaagd glas. Maar wat is gelaagd glas precies? en wat zijn de voordelen ervan? In deze blog gaan we hier verder op in. 

Wat is gelaagd glas?

Gelaagd glas bestaat uit twee of meer glaslagen die aan elkaar zijn gebonden door een speciale tussenlaag van kunststof, meestal polyvinylbutyral (PVB). Deze tussenlaag zorgt ervoor dat het glas bij elkaar blijft, zelfs als het breekt. Daarnaast geeft het zo ook een extra laag aan het glas. In het geval van een breuk blijven de glasscherven aan de tussenlaag plakken, waardoor het risico op letsel wordt verminderd. Het resultaat is een sterker, duurzamer en veiliger glas. 

Duurzamer huis en lagere energierekening

Het gebruik van gelaagd glas draagt bij aan energie-efficiëntie, waardoor je energieverbruik wordt verminderd. De thermische isolatie-eigenschappen van het glas zorgen ervoor dat warmteverlies wordt geminimaliseerd, waardoor je minder afhankelijk bent van verwarming en koelingssystemen. Dit resulteert niet alleen in lagere energiekosten, maar ook in een vermindering van de ecologische voetafdruk van je huis. Bovendien is gelaagd glas duurzaam en gaat het lang mee, waardoor de behoefte aan frequente vervanging wordt verminderd. Door te kiezen voor gelaagd glas investeer je in de lange termijn duurzaamheid van je woning en draag je bij aan een groenere toekomst.

Duurzamer huis en lagere energierekening

Veiligheid en inbraakpreventie

Daarnaast is gelaagd glas ook een stuk veiliger dan niet gelaagd glas. Het breekt namelijk minder snel, waardoor het voor jezelf veiliger is. Je kan hierdoor niet makkelijk door glas heen vallen en jezelf pijn doen. Wanneer het toch breekt, vangt de extra laag de scherven zoveel mogelijk op. Een bijkomend voordeel hiervan is dat gelaagd graag er geschikt is om inbrekers tegen te houden. Zij kunnen namelijk niet zomaar een steen door het glas gooien en zo binnen kopen. Het is zelfs na meerdere pogingen erg moeilijk om te doorbreken. Hierdoor duurt het ook langer, waardoor de kans groot is dat de inbreker het opgeeft. Wel zo fijn voor je eigen rust en veiligheid. 

Minder last van geluid door betere geluidsisolatie

Tot slot biedt gelaagd glas ook uitstekende bescherming tegen geluid. Isolatie houdt namelijk niet alleen warmte vast, maar ook geluid tegen. De tussenlaag van glas helpt om de trillingen van geluid te absorberen en te verminderen. Hierdoor wordt geluid van buitenaf gedempt en heb je er minder last van. Ideaal wanneer je in een onrustige buurt woont. 


Reageer

Lees ook:

Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert >
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau >
Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >

Terug naar overzicht >>