arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Geeft jouw witgoedapparaat een storingscode aan? Dit kun je zelf doen
Geeft jouw witgoedapparaat een storingscode aan Dit kun je zelf doen

Geeft jouw witgoedapparaat een storingscode aan? Dit kun je zelf doen

Tegenwoordig hebben witgoedapparaten een veel langere levensduur, zodat u er jarenlang plezier van heeft. Uiteraard is het mogelijk dat uw witgoedapparaat voor het einde van deze levensduur problemen krijgt, zoals een storing. In dit artikel leggen wij u uit wat u het beste kunt doen in geval van een storing.

Welke storing heeft uw apparaat?

Als dit de eerste keer is dat uw witgoedapparaat te maken krijgt met een storing, dan is het begrijpelijk dat u niet meteen weet wat u moet doen. Aangezien het witgoedapparaat te maken kan hebben met verschillende storingen, is het van belang om eerst te achterhalen wat het probleem is. Bij een relatief nieuw apparaat kunt u het beste naar het display kijken. Op het display wordt vaak door middel van een foutcode weergegeven welke storing het betreft. De foutcode kunt u dan weer opzoeken op internet of in de gebruikershandleiding.

Kunt u de storing zelf verhelpen?

Er zijn storingen van uw witgoedapparaten die u relatief eenvoudig zelf kunt verhelpen, zoals een verstopping. Zorg ervoor dat uw witgoedapparaat regelmatig een grondige schoonmaakbeurt krijgt, dat voorkomt al vele (kleine) problemen. Andere storingen kunnen veroorzaakt worden door een bepaald onderdeel. Om het witgoedapparaat weer te repareren, is het mogelijk dat deze vervangen moet worden. Een witgoedmonteur doet dit graag voor u, als u geen verstand heeft van witgoedapparatuur.

Witgoedmonteur

Witgoedmonteur

Het is voor de witgoedmonteur een dagelijkse bezigheid om het witgoedapparaat te repareren. Hij kent het apparaat door en door en weet wat de verschillende storingen inhouden. Het is dus ook handig om een witgoedmonteur in te schakelen als u niet weet wat uw apparaat mankeert, dit zal hij door zijn specifieke kennis van het witgoedapparaat snel achterhaald hebben.

Moet u meteen een nieuw apparaat kopen?

Het is niet nodig om onmiddellijk een nieuw witgoedapparaat te kopen als uw apparaat defect is. Dit blijkt vaak zonde van uw geld te zijn. Het witgoedapparaat kan namelijk vaak nog goed gerepareerd worden. En een reparatie blijft uiteindelijk toch vaker goedkoper dan het vervangen van het apparaat aangezien er vaak maar een of enkele onderdelen vervangen hoeven te worden. Pas als de witgoedmonteur het adviseert, is het nodig om een nieuw witgoedapparaat aan te schaffen. Hij zal dit pas adviseren wanneer het helemaal niet meer te repareren is of omdat de reparatiekosten hoger zullen uitvallen dan om een nieuw witgoedapparaat te kopen.


Reageer

Lees ook:

Déze slimme & eenvoudige gewoontes zorgen dat je tijd bespaart in het huishouden >
Help ik wil mijn huis snel verkopen: hoe pak ik dit aan? >
Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips! >
Wat kan ik doen om mijn energierekening deze winter laag te houden? >
Welk type dakbedekking is het beste voor een plat dak? >
Waarom is onderhoud aan het dak belangrijk >
Professionele slotenmaker inschakelen >
Dit zijn vijf onmisbare benodigdheden voor een doe-het-zelver >
Nieuwe meubels en woonaccessoires >
Waarom moet je je schoorsteen regelmatig laten vegen? >
Deze vloeren leg je gemakkelijk zelf >
Je eigen homegym bouwen: dit zijn de beste tips >
Moderne kerstversiering? Hier kun je aan denken: van kerstbomen van hout tot Scandinavische kerstdecoraties >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
Van welk materiaal worden kunst planten tegenwoordig gemaakt? >

Terug naar overzicht >>