arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Energie besparen doe je zo!
Energie besparen doe je zo!

Energie besparen doe je zo!

Energie besparen is vaak makkelijker dan je denkt en hoeft niet veel te kosten. Hou de deuren dicht, douche wat korter, zet lampen uit als je een kamer verlaat en laat apparaten niet op standby staan. Kleine aanpassingen kunnen al flink schelen op je energierekening. Je kunt ook een nieuw energiecontract afsluiten en zo besparen op de kosten. Wil je meer weten over manieren om energie te besparen? Lees dan even verder!

Vergelijk energieprijzen en -leveranciers

Een van de beste manieren om te besparen op je energierekening is door energieprijzen en -leveranciers te vergelijken bij de energievergelijker. Neem even de tijd om online te kijken wat verschillende leveranciers aanbieden en tegen welke prijzen. Zo vind je de deal die het beste past bij jouw behoeften. Dit kleine onderzoek kan je soms wel honderden euro’s per jaar schelen. Dus, echt de moeite waard om even voor te gaan zitten en de opties naast elkaar te leggen.

Vergelijk energieprijzen en -leveranciers

Investeer in energiezuinige apparaten

Een eenvoudige manier om op energiekosten te besparen is door te investeren in energiezuinige apparaten. Moderne apparaten gebruiken veel minder energie, en hoewel ze misschien wat meer kosten bij aankoop, verdien je dat terug door lagere energierekeningen. Kijk bijvoorbeeld naar apparaten met een A+++-label; die zijn het zuinigst en helpen je het meest besparen.

Besparen op verwarming

Om efficiënter met je verwarming om te gaan en geld te besparen, kun je een paar simpele aanpassingen doorvoeren. Gebruik bijvoorbeeld de verwarming alleen in ruimtes waar het echt nodig is. Zet de verwarming uit in kamers die je niet gebruikt en houd de deuren naar deze ruimtes dicht om warmteverlies te voorkomen. Ook helpt het om je thermostaat slim in te stellen: 19 graden is comfortabel als je thuis bent, en ’s nachts of als je weg bent kan deze naar 15 graden. Deze kleine veranderingen in je verwarmingsgebruik kunnen flink schelen in je energiekosten, wat goed is voor zowel je portemonnee als het milieu.

Gebruik een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat kan je aanzienlijk helpen besparen op je energierekening. Met zo’n thermostaat regel je de temperatuur van je huis op afstand, wat betekent dat je nooit meer onnodig stookt. Veel slimme thermostaten leren zelfs van je gewoontes en passen zich automatisch aan om je energieverbruik te optimaliseren. Door deze slimme functies kun je makkelijk energie en geld besparen. Waarom niet vandaag nog beginnen? Bespaar vandaag nog op energie!


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >
Hoe krijg je meer zonlicht in je woning? >
Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >

Terug naar overzicht >>