arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Dit zijn vijf onmisbare benodigdheden voor een doe-het-zelver
Dit zijn vijf onmisbare benodigdheden voor een doe-het-zelver

Dit zijn vijf onmisbare benodigdheden voor een doe-het-zelver

Voer jij als doe-het-zelver tal van klussen uit? Dan heb je wellicht al opgemerkt dat je hier meerdere gereedschappen voor nodig hebt. Om elke klus tot een succesvol einde te brengen, is het ook zaak om over de juiste materialen te beschikken. Daar blijft het echter niet bij. Nee, er zijn ook tal van andere benodigdheden die voor elke doe-het-zelver onmisbaar zijn.

Benodigdheid 1: mondkapjes

Ben je regelmatig met bijvoorbeeld een zaag of een schuurmachine in de weer? Dan komt het nodige zaagsel en vuil vrij; dit wil je absoluut niet inademen. Zorg er daarom voor dat je goede mondkapjes in huis hebt. Dankzij deze mondkapjes voorkom je dat je allerlei ongezonde stoffen inademt. 

Kies hierbij overigens niet voor leuke mondkapjes. Het advies is om voor echte bouw-mondkapjes te kiezen. Dit zijn mondkapjes die bijvoorbeeld door professionals ook op de bouwplaats gedragen worden. Deze mondkapjes brengen simpelweg het gewenste effect met zich mee.

Benodigdheid 2: werkhandschoenen

Benodigdheid 2 werkhandschoenen

Als je aan het klussen bent, ben je voortdurend met jouw handen in de weer. Een ongeluk zit hierbij echter in een bijzonder klein hoekje. Je kunt je vingers bezeren, je kunt je hand openhalen of je kunt last van een splinter in jouw hand krijgen. Om dit te voorkomen, doe je er verstandig aan om goede werkhandschoenen te dragen.

Dit zijn bij voorkeur vrij dikke handschoenen. Stem het soort handschoenen echter wel op jouw werkzaamheden af. Zo bestaan er hittebestendige werkhandschoenen, maar ook handschoenen die snijbestendig zijn. Dat laatste is wel zo wenselijk als je met scherpe gereedschappen werkt.

Benodigdheid 3: goede werkkleding

Sowieso is het aan te raden om over goede werkkleding te beschikken. Kies bijvoorbeeld voor de aanschaf van een goede werkbroek. Zo’n werkbroek heeft bijvoorbeeld een bedekking bij de knieën, waardoor je langdurig op jouw knieën kunt zitten. Daarnaast beschikken dergelijke werkbroeken ook over de nodige zakken. Dankzij dergelijke zakken kun je bijvoorbeeld klein gereedschap makkelijk mee nemen.

Zorg er bovendien voor dat je nooit met blote armen werkt. Kies altijd voor een trui of shirt met lange mouwen.

Benodigdheid 4: veilige schoenen

Ook is het advies om altijd veilige schoenen te dragen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld schoenen met stalen neuzen. Mocht je onverhoopt jouw hamer op jouw tenen laten vallen, voorkomen de stalen neuzen (behoorlijke) pijn. Bovendien zijn dergelijke schoenen vrij robuust; dit maakt het klussen ook aangenamer voor je.

Benodigdheid 5: een gereedschapskoffer, -kist of –gordel

Wil jij op een veilige en snelle manier kunnen klussen? Dan komen alle hierboven besproken benodigdheden maar al te goed van pas. Iets wat je verder nog nodig hebt, zijn allerlei gereedschappen en hulpmiddelen. Om deze spullen op een handige en veilige manier op te bergen, is de aanschaf van een gereedschapskoffer aan te raden.

Overigens hoef je niet per sé voor een gereedschapskoffer te kiezen. Je kunt ook eens naar een gereedschapskist of gereedschapsgordel kijken. Zo’n gereedschapsgordel zit aangenaam, biedt veel mogelijkheden én is betaalbaar. Zeker interessant dus om eens naar te kijken!


Reageer

Lees ook:

Upgrade je huis met deze 5 tips >
Cluttercore in je slaapkamer? Misschien wel iets voor jou! >
Naambordjes bij de deur: een persoonlijke touch aan jouw huis! >
Nieuw huis gekocht? Wat moet je direct aanpakken? >
Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Maak van je huis een smart home! >
Heb je altijd een woonverzekering nodig? >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >
Zo voorkom je problemen met de aannemer tijdens een verbouwing! >
Het belang van het opmeten van de juiste deurmaat >
Is een bouwkundige keuring verplicht tijdens het aankoop van een woning? >

Terug naar overzicht >>