arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » 8x Dít kun je ook allemaal schoon krijgen in de wasmachine (náást je wasgoed!)
8x Dít kun je ook allemaal schoon krijgen in de wasmachine (náást je wasgoed!)

8x Dít kun je ook allemaal schoon krijgen in de wasmachine (náást je wasgoed!)

Het is een onmisbaar apparaat in huis: de wasmachine. Je maakt er natuurlijk je kleding, handdoeken en ondergoed in schoon. Maar wist je dat je nog veel meer spullen in de wasmachine schoon kunt krijgen? Dít zijn onze tips.

Schoenen in de wasmachine

Bepaalde schoenen kun je in de wasmachine stoppen. Denk aan sneakers van textiel. Handig bij witte sneakers, waar je snel vlekken op ziet. Stop ze in een waszakje en draai ze op een licht programma. Let wel: leren schoenen kun je maar beter niet wassen.

Speelgoed in de wasmachine

Bepaald speelgoed kun je ook in de wasmachine stoppen. Let ook hier weer op: niet alles overleeft een wasbeurt! Maar stevig speelgoed van hard plastic wel. Duplo of Lego bijvoorbeeld. Stop ook dit weer in een waszak, of in een oude dekbedhoes bijvoorbeeld.

Knuffels in de wasmachine

Ook de meeste knuffels kunnen in de wasmachine. Om ervoor te zorgen dat ze mooi blijven, is het aan te raden om een licht programma te draaien. En ga ook hier weer voor een kussensloop of dekbedhoes eromheen, om onder andere kraaloogjes te beschermen.

Gordijnen in de wasmachine

Wil je je gordijnen schoon hebben? Veel stoffen gordijnen kunnen in de wasmachine. Als je de ringen er niet af kunt halen, kun je deze bij elkaar binden met een stuk elastiek en er een kussensloop omheen doen.

Yogamat wassen

Is je yogamat vies geworden? Veel yogamatten kun je in de wasmachine stoppen voor de reiniging. Dat scheelt weer poetsen met een doekje.

Tassen in de wasmachine

Tassen van stof, zoals sporttassen of rugtassen, kunnen meestal ook prima in de wasmachine. Handig, als ze vies zijn geworden.

Schoonmaakspullen reinigen

Je gebruikt je schoonmaakspullen natuurlijk om schoon te maken. Maar maak je die spullen zelf ook weleens schoon? Dat slaan we vaak over! Stop rubberen handschoenen en schrobborstels daarom gewoon eens in de wasmachine.

Ovenwanten en pannenlappen wassen

Ovenwanten en pannenlappen kunnen best vies worden na verloop van tijd. Gelukkig kunnen de meeste designs gewoon in de wasmachine. Was ze niet te heet!


Reageer

Lees ook:

De voordelen van een inloopdouche >
5 tips voor het installeren van laminaat >
Ben jij op zoek naar een mooie woning in Enschede? >
6 stappen voor het schilderen van je trap >
Houten wandpaneel dat ook zorgt voor een unieke uitstraling >
Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden >
Houten schutting maken van rabat >
Zo maak je het huis levensloopbestendig >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Voordelen van een mooie laminaat vloer >
Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van brand in een woning? >
Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >
Foto’s maken voor de verkoop van je woning? Dit zijn goede tips >
Welke vloer is de beste voor jouw woning? >
4 tips voor het kopen van zonnepanelen >

Terug naar overzicht >>